דעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעה
    מירב
    22/10/2008

היה לי התקף כאב בטן במיוחד ברבע הימני (נעשו בדיקות בעבר ולא נמצא דבר). באולטרסאונד בטן נמצא אזור קטן עם נוזל באזור הרבע הימיני שלדברי הרופא משפחה זה מצביע על דלקת. אך אני מוזמנת לכירורג היות ולא מצאו כלום קולונוסקופיה והשלב הבא הוא לפרוסקופיה. שאלתי, האם בלפרוסקופיה ניתן לראות איזור דלקתי של מעי? תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דעה

הוספת תגובה

• דעה

ד''ר אליעד קרין
    23/10/2008

למירב שלום רב

כאב בטן ברביע ימני - עליון או תחתון?
    ישנן דרכים נוספות מעבר לקולונוסקופיה וסונר בטן על מנת לברר את הסיבה לכאב הבטן.
    מומלץ להתחיל באנמנזה טובה של הכאב ובדיקה גופנית כולל בדיקה ע"י גניקולוג.
    לפני ביצוע לאפרוסקפויה מומלץ לבצע CT בטן.
    לאפרוסקופיה יכולה לזהות אזורים של דלקת במעי אך אין זאת בדיקת הבחירה מאחר והדלקת יתכן ולא תערב את כל דופן המעי. ובד,כ נשמרת לבירור כאבים שאבחנתם אינה ברורה לאחר מיצויין של בדיקות עזר לא פולשניות.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' אלעד קרין

מירב
    25/10/2008

מיציתי כבר את הבדיקות האפשריות פעמיים סי.טי- באחד מצאו דוירטיקוליטיס עם דוירטיקוליוזיס אך בחלק השמאלי ולא הימני, צילום חוקן בריום, קולונוסקופיה 4 פעמיים, מצלמה למעי, גסטרוסקופיה ועוד. רק במקרה בסונר בטן ראו איזור דלקתי ואני הייתי תחת טיפול אנטיביוטי לדלקת אחרת שכנראה זה המעיט את הכאב. לדעתי האישית זה קשור למעי ברבע הימיני באופן קבוע נפיחות , איזור כואב, לעיתים תחושה כי משהו עומד להתפוצץ שם,המקום תמיד רגיש וכואב במגע, לעיתים חלק גדול יותר נפוח אך מלא בתוכן לא נפיחות שיורדת. אם מיציתי את הכל לצערי הרב ועם פחד עצום נשאר הלפרוסקופיה. מה דעתך בנושא? והאם בלפרוסקופיה אפשר לנקב רק 2 חורים ולהגיע רק לאיזור שכואב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרוסקןפיה

ד''ר אליעד קרין
    26/10/2008

למירב שלום רב

אכן עושה רושם שהבירור שעברת הוא מעמיק וענייני.
    במידה ומבוצעת לאפרוסופיה אבחנתית אזי יהיה צורך בלפחות 2 פתחים האחד להחדרת המצלמה והשני להחדרת מכשיר שיאפשר את ניוד המעי וסקירתו.
    במידה ויהיה צורך לבצע התערבות יתכן צורך בפתח שלישי ולעיתים יהיה צורך להרחיב את אחד הפתחים על מנת להוציא מקטע מעי חולה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו