טיפול מניעתי 'מקדולנד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מניעתי 'מקדולנד'
    הדר315
    27/10/2008

אבי (68) אובחן עם גידול מסוג קרצינומה בקיבה. הוא עבר ניתוח כריתה של חלק מהקיבה והטריסריון. בדיקת סיטי שערך לאחר הניתוח העלתה כי הוא 'נקי' מגידולים (לפחות מאלו הנראים לעין). אף על פי כן, כעת ממליצים לו לקבל טיפול מסוג 'מקדונלד' למניעת הישנות הגידול. (הקרנות וכימותרפיה) הרופא טוען שכעשרים-שלושים אחוז מהחולים במצבו שלא קיבלו טיפול כזה - נשארו בריאים מאידך גיסא - הוכח שהטיפול הנ"ל מונע את חזרת המחלה אצל חמשה-עשר אחוז מהחולים. שאלתי היא - מדוע שלא יוותר על הטיפול? עלי לציין כי אחר הפרופסורים הנכבדים והידועים בתחום(לא אנקוב בשמו מחמת האתיות) אמר לו כך: "זה כדאי, זה לא נצרך. אני לא יודע מה לומר לך אם לקבל את הטיפול או לא". יצויין כי הטיפול הוא לא קל. מה עושים? מי יכול להסתכל רחב ולהביע דעה מעבר לעמדה הרפואית המסורתית "קבל את הטיפול ליתר ביטחון".? הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מניעתי 'מקדולנד'

הוספת תגובה

• טיפול מניעתי 'מקדולנד'

פרופ' עמי ספרבר
    27/10/2008

הדר, שלום
    אם כל הרצון לעזור אני סבור שאת פונה לפורום הלא נכון.
    השאלה שאת מציגה היא שאלה לאונקולוגים ולא לגסטרואנטרולוגים וכירורגים, מה גם שזהו פורום העוסק במחלות המעי הגס בעיקרו.
    אני מציע להפנות את השאלה לפורום העוסק בטיפול אונקולוגי, אם אפשר כזה שעוסק בטיפול אונקולוגי במערכת העיכול.
    בתקוה שתקבלי מענה לשאלותייך,
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה ותודה :-))

הדר315
    27/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו