צריכה את עזרתכם!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה את עזרתכם!
    אור
    29/10/2008

שלום, אני בת 49 סובלת כבר 9 שנים מדלקת במעי הגס.. מטופלת ברפאסל נרות (250 מ"ג) וכדורים (100 מ"ג) לפני חודש בערך חלה החמרה במצבי..הדלקת התרחבה והופיע גם דימום מלווה בכאבים. בעקבות זאת המליץ לי הרופא המטפל על נטילת קורטיזון 2 כדורים ליום.. לאחר שבועות מספר עקב תופעות לוואי החלטתי להפסיק את התרופה וכתוצאה מכך חזרו הכאבים החזקים מהם סבלתי בצורה חריפה יותר.. רופא המשפחה נתן לי משכך כאבים רגיל אך עדיין אין שיפור..יש לי כאבים בכל הגוף במיוחד ברגליים ובידיים.. (יש לציין שכבר עשיתי בדיקות של MRI וסיטי ומצאו אצלי פריצת דיסק) איני יודעת לאן עוד לפנות ובאילו תרופות עלי להשתמש אשר יקלו את הכאבים העזים הללו שמעיבים על תפקודי .. (הרופא שלי אמר שאין מה לעשות והכל כתוצאה מהדלקת) מה לדעתכם עלי לעשות? והאם קיימת תרופה אשר יכולה לעזור לי לשכך את הכאבים הללו? (אפילו טבעית) אודה לכם מאוד על עזרתכם..!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה את עזרתכם!

הוספת תגובה

• צריכה את עזרתכם!

פרופ' עמי ספרבר
    31/10/2008

אור, שלום לך
    את מציגה כמה בעיות ושאלות שקשה להשיב עליהן בצורה ממצה דרך האינטרנט.
    נראה שהסטרואידים עזרו לסימפטומים, אך גרמו תופעות לוואי. יתכן שהמינון של רפאסל אינו מספיק (אינני מכיר כדורים של 100 מ"ג אגב) ויתכן שאת זקוקה לטיפול "חזק" יותר שקיים וניתן לרשום.
    לא ברור אם הכאבים שאת מתארת בכל הגוף קשורים בדלקת במעיים או לא (יש סוגים של דלקת פרקים שיכולים ללוות דלקת במעיים). בכל מקרה יש סוגים של משככי כאב (כגון נורופן, אדקס וכד') שעלולים להחמיר את הדלקת במעיים.
    בשורה התחתונה אני חושב שאת צריכה לפנות לגסטרוקנטרולוג המתמחה במחלות מעי דלקתיות כדי "לעשות סדר", לעבור בירור ממוקד וממצה ולקבל טיפול הולם.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו