מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע ל IBS -C וטפול באנטיביוטיעקב ס01/11/2008
המקרה שלי הוא טיפה מורכב . התחלתי להשתמש בסם חגיגת וכל פעם שהשתמשתי איתו {בערך 10 פעמים לסירוגין } התחלתי לסבול מתופעות של IBS אך תופעות אלו נעלמו תוך יומיים וחזרתי למצבי הנורמלי .הבעיה התחילה לפני 4 חודשים לאחר שימוש בסם חגיגת התחלתי שוב לסבול מעצירות כרונית , גזים , נפיחות ,צואה רירית כאבי בטן צד שמאל תחתון .חשבתי שזה שוב יעבור תוך יומיים אך זה המשיך אצלי באופן רצוף - במהלכן עברתי בדיקות דם וקולנסקופיה שיצאו תקינות . קיבלתי תרופות כגון קולוטאל , שלא עזרו או הקלו ואפילו בהמלצתך רכשתי את ספרך שעזר לי להבין את הבעיה .ומאז אני נוטל באופן קבוע רק פרוביוטיקה . מה שכן במהלך הבדיקות בחודש הראשון היה לי הליקובקטר חיובי וטופלתי בטיפול משולש כאשר בזמן הטיפול ושבוע אחריו כל התסמינים נעלמו אך חזרו והמשיכו רצוף כ- 3 חודשים . מתוך יאוש החלטתי לנסות שוב את הטיפול המשולש אנטיביוטי אפילו שעשיתי תבחין חוזר ויצאתי שלילי . במהלך הטיפול החוזר -תוך יומיים נעלמו כל התסמינים חוץ מהצואה הרירית המשכתי עם הטיפול 7 ימים ואח"כ עברתי לטיפול בריפקסימין למשך 10 ימים . כל התסמינים נעלמו וחזרתי לתפקד באופן רגיל { חוץ מהצואה שעדיין רירית } ועבר כבר שבוע מאז הטיפול . שאלתי היא : 1.קראתי בספרך ש " אם תסמיני IBS לא חולפים לאחר 6 חודשים אזי מדובר במחלה כרונית " האם נוכח העובדה שביצעתי את הטיפול לאחר 4 חודשים וכתוצאה מכך התסמינים נעלמו אז אפשר להגיד שהמחלה שלי איננה כרונית ? 2.עוד רשום בספרך כי מי שקיבל IBS כתוצאה מזיהום אז ה- IBS אמור לחלוף תוך 6 שנים - האם זה המצב גם אצל IBS המאופיין בעצירות ? האם זה ככה ברוב המקרים? 3- קראתי באינטרנט שמי שטופל בריפקסימין בסופו של דבר חזרו לו התסמינים לאחר כ-10 שבועות . באם התסמינים שלי לא יחזרו לאחר תקופה זו האם ניתן להגיד ש IBS אצלי עבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד רציתי לציין שאני בגיל 29 ומאז
יעקב ס01/11/2008מאז שהתחלתי לסבול באופן רצוף ממה IBS הפסקתי לגמרי את השימוש בסם . כבר 4 חודשים שאני לא נגעתי ולא מתכוון לגעת בזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע ל IBS -C וטפול באנטיביוט
פרופ' עמי ספרבר02/11/2008שלום רב,
אתה שואל הרבה שאלות. אנסה לעשות טיפת סדר, אך ראשית אני רוצה לחזור על הערתי מהפעם הקודמת והיא שלדעתי מיצית את מדית האינטרנט ואם אתה באמת רוצה ניסיון למענה יעיל יש לפנות לרופא גסטרו לייעוץ אישי.
1) המקרה שלך אינו מקרה של זיהום במעי, על כן איש אינו יכול לדעת אם ה"חוקים" של IBS לאחר זיהום במעי חלים עליך.
2) התקופה של 6 חודשים אינו "תורה מסיני" אלא קו מנחה. אם יש לך תסמיניחם כבר למעלה מ-4 חודשים אזי מדובר בבעיה כרונית. האם הבעיה היא IBS? על פי תיאורך, קרוב לוודאי שכן, אך לא בטוח. למשל,
3) יש מצבים של "שגשוג חיידקים" במעי שיכולים לגרות לתסמינים דומים. במקרים אלה יש תגובה זמנית לאנטיביוטיקה כמו אצלך. היות וטיפול ממושך או חוזר באנטיביוטיקה אינו רצוי הטיפול בפרוביוטיקה נראה בהחלט הגיוני.
4) לדעתי החזרה על השאלה של "כרוניות" מצביעה בעיקר על מצב חרדתי שראוי שיטופל.
אני שוב מאחל לך הצלחה,
פרופ ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?