חושש מאוד..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חושש מאוד..
    יאיר
    04/11/2008

שלום אני בן 30 , ביצעתי אולטראסאונד בטן בדיקות דם וגילוי דם סמוי בצואה והכל יצא תקין. בתקופה האחרונה(כמה חודשים) יש לי יציאות לא מסודרות , לפעמים יציאות רכות , לעיתים ממש גושים כהים אך לא שחורים כזפת, ופעמיים אף הבחנתי בדם בצואה. יש לי תחושה של אי נוחות בבטן לפעמים כאבי בטן עליונה..לעיתים תחתונה.. הרופא משפחה שלח אותי לגסטרו שהפנה אותי לגסטרו וקולנסקופיה שיתבצעו בימים הקרובים. מה שמטריד אותי יותר מהכל זה שבלחיצה בצד שמאל מתחת לצלעות אני ממש מרגיש תזוזה של גוש(או שאולי זה הטחול..) בתוך הבטן ..זה קורה בישיבה רק..בעמידה רגילה אני לא לוחץ ולא מרגיש כלום.. לעיתים יש לי כאב עמום בצד שמאל. סבלתי הרבה מצרבות , לעיתים אני מתעורר עם טעם רע בפה . אני ממש מוטרד ...ומתוסכל , למרות שרופא המשפחה שלי מעודד אותי ואומר שאין לי כלום , זה לא משהו שיכלתי להבין מהרופא גסטרו.. יש לציין שבשנתיים האחרונות לא עשיתי כושר ואכלתי לא בריא. דבר נוסף..בשבועיים האחרונים התחלתי לאכול ארוחות מסודרות וקלות (הרבה מרק) , והגושים התחילו להסתדר, הצואה נראית נורמלית..לא כהה , ולא הבחנתי בדם. (אך הכאבי בטן לא עוברים לגמרי) כעת אני מודאג מאוד..אני יודע שתשובה חד משמעית אני לא אקבל פה , אבל רציתי בכל אופן את חוות דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חושש מאוד..

הוספת תגובה

• חושש מאוד..

פרופ' עמי ספרבר
    08/11/2008

יאיר, שלום רב
    על פי התיאור שלך ומהלך הענינים שאתה מוסר, אינני רואה בסיס לחששות שאתה חש. הבדיקות שלך תקינות עד כה ולא תיארת מה שאנחנו קוראים "סימני אזהרה" דוגמת אנמיה, ירידה חדה ובלתי מוסברת במשקל, ועוד.
    הממצא שאתה מתאר בבטן שמאלית בעת עמידה קרוב לוודאי אינו קשור במערכת העיכול, אלא יותר הגיוני שזה בדופן הבטן (גוש שומן?).
    העובדה שיש שיפור בהרגשתך מעידה, קרוב לוודאי, שמדובר במצב שפיר. אני מתרשם שפיתחת בטן רגישה מסיבה כלשהי והמצב "יצא קצת משליטה" עקב החששות שמגבירות את הסימפטומים.
    ביחד עם זאת, טוב שאתה עושה את הבדיקות שתיארת גם לברר את המצב עד הסוף ולשלול בעיה רצינית יותר וגם כדי להרגיע את החששות אם הבדיקות תהינה תקינות.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' עמי ספרבר שלום רב

יאיר
    08/11/2008

אני רוצה להודות על התשובה המדויקת שלך , אכן עברתי את הבדיקות וכמעט הכל תקין גילו לי דלקת קלה בקיבה .. בתודה וברכה יאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו