שאלה לגבי הכנה לקולונסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי הכנה לקולונסקופיה
    איל
    15/11/2008

הי יש לי בדיקה לעשות עוד מעט ואני מאוד חושש שלא אעמוד בהכנה קניתי 3 שקיות של פיקו סלקס,אני נורא מפחד מכל היום הזה של השלשולים,האם זה לא מוגזם 3 שקיות?אני שוקל 60 קילו. יש אפשרות להשתמש בחוקנים במקום? שמעתי שההכנה ממש קשה ומסמרטטת,מה שגם ששמעתי שהאבקות האלה פוגעות בכליות ובלב וקראתי כאן הודעה של מישהי שזה גרם לה דלקת במעי גס . אני כל הזמן חושב מה יהיה וזה ממש מטריד אותי, אם ימצאו לי דלקת שנגרמה מהאבקות האלה?ויאבחנו שיש לי קרוהן או צליאק? אם האבקות האלה יפגעו לי בגוף? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת להודעה

איל
    15/11/2008

האם אני יכול במקום האבקות המרוקנות להשתמש בכדורי לקסעדין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להודעה

פרופ' עמי ספרבר
    16/11/2008

מצטער. לא שמתי לב מיד לתוספת הזו.
    כדורי לקסדין אמורים להיות השלמה להכנה העיקרית לא במקומה.
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הכנה לקולונסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    16/11/2008

שלום רב, אביעד
    הקושי העיקרי בהכנה לקולונוסקופיה היא אי-הנוחות ולא הסכנה. ההמלצה הכללית היא הכנה עם מרוקן חדש כי בחומר זה אין סכנה של פגיעה בכליות.
    הקושי העיקרי הוא הטעם של החומר וכמותו ולא השלשול. אפשר לעשות הכנה עם חוקנים אך לרוב ההכנה אינה מספיק טובה והבדיקה אינה מבוצעת בשלמות עקב תוכן צואתי שנשאר במעי.
    החומרים אינם גורמים לדלקת במעי. יש מקרים בודדים שהם עלולים ליצור תמונה דמוית דלקת במעי בעת הבדיקה שמקשה על הרופא המבצע, אך רופא מנוסה יכול להבחין בין מצב של דלקת אמיתיצת ודמוית דלקת. אני מדגיש שלא מדובר בדלקת הנגרמת על ידי ההכנה.
    אני חושש שבמקרה שלך עלול להתפתח מצב של "נבואה המגשימה שת עצמה". אתה כל כך חושש מההכנה שהיא תהפוך לקשה יותר עקב חששות אלה.
    אגב, בנימה אישית. אני כבר עברתי קולונוסקופיה 5 פעמים (כל 5 שנים עקב רקע משפחתי). לא נהניתי כלל מההכנה אבל עברתי את זה בכל פעם ללא אירוע מיוחד כי החלטתי מראש שכך יהיה.
    באיחולי הצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו