שאלה לפרופסור עמי ספרבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור עמי ספרבר
    דניאל
    16/11/2008

פרופסור יקר, אודה לך אם תתייחס לשאלתי ומצטער על פירוט היתר: בן 38, לא מעשן ולא שותה אלכוהול, 185/79 (ירדתי שלושה ק"ג בחודשים האחרונים) סובל מזה ארבעה חודשים מכאבי בטן שהחלו בבטן העליונה מתחת לסרעפת ואזור מפתח הלב וירדו בחמשת החודשים האחרונים לכל הבטן עד לבטן התחתונה. מרגיש כמעט 24 שעות ביממה שרפה בבטן במרכז (כאילו חומצה אוכלת אותי מבפנים) ו/או התקף לחץ בבטן העליונה שיכול להמשך שעות עם מיחושים בחזה. בדיקה פיזית של הרופא מראה כי יש לי רגישות יתר וכאב בכל הבטן בעיקר באזור של הקיבה. אין עדות לדם ביציאות. כל הבדיקות שעשיתי עד כה למעט קולונסקופיה העלו חרס. בדיקת סי טי אנטגרופי הדגימה בקע סרעפתי קטן עם רפלוקס וכן מעבר תקין של חומר הניגוד עד למעי הגס ללא עדות לחסימה וכן האיליום הסופי הודגם היטב ללא עדות ל - IBD. לאחר נסיון עם לנטון עברתי לאומפרדקס, 2 כפול 20 מ"ג ביום אך ללא הטבה משמעותית לא בכאבים ולא בתחושת הרפלוקס (מרגיש חומציות בפה שאולי אפילו התגברה). אני לא יודע אם זה נחשב גם תורשתי אבל אולי חשוב לציין שדודי נפטר מבעיות בלבלב שהסתבכו לסרטן בלבלב שהיה והוא בגיל 44 בלבד בתקופה שלא היה ניתן להשתיל לבלב. לפיכך, ולפני שרצים מיד לבעיה במעי הרגיש/רגיז, האם מומלץ לבקש לבצע קולונסקופיה רגילה/וירטואלית או גלולה אנדוסקופית כדי לשלול חשש לסרטן אפשרי, דלקת במעי הגס או שזו בדיקה מיותרת לפי הסמפטומים שתארתי ואיזה בדיקות נוספות עליי לבקש כדי לשלול חלילה סרטן או מחלה במעי הגס שמתפתחת אצלי במערכת העיכול? תודה מראש על התייחסותך דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור עמי ספרבר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור עמי ספרבר

פרופ' עמי ספרבר
    17/11/2008

שלום דניאל,
    תודה על השאלה. ראשית, אינני יודע מה הכוונה שהבדיקות העלו חרס. הבדיקות התקינות שללו הרבה מחלות שלא היית רוצה לחלות בהן.
    לגבי בדיקות נוספות. לא הזכרת גסוטרוסקופיה שלדעתי אתה צריך לעבור עם התסמינים שהזכרת, ובאותה ההזדמנות יש מקום לעשות גם קולונוסקופיה (למרות שלא הזכרת בעיה ביציאות). אינני חושב שיש במקרה זה ערך לבדיקת קפסולה (גם אייני חושב שיש רלוונטיות למחלה שהיתה לדוד שלך). ביחד עם זאת יכול להית שהתפתחה אצלך מידה של "חרדת סרטן" שמחמירה ומנציחה את התסמינים.
    במידה והבדיקות המוצעות תהיינה תקינות הייתי פונה לרופא גסטרואנטרולוג מומחה להמשך טיפול.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך ולשאלתך...

דניאל
    17/11/2008

אכן שכחתי לציין זאת אבל עדו לי גסטרוסקופיה ונמצא שיש לי בקע קטן אותו רואים גם בסי טי. אין לי בעיה משמעותית ביציאות, גם לא דימום למעט עצירויות פעם או פעמיים בשבוע, לא יותר, קרי: יום שלם ואפילו ימיים בלי יציאה אחת. יש לי גזים. שום כדור PPI לא עזר לי עד כה. אכן יש לי חרדה קטנה מסרטן אך האם מדבריך סרטן בלבלב של דוד לא נחשב תורשתי כי זה לא מעי גס? אבקש לעשות קולונסקופיה. יש כמה סוגים של פרוטוקולים בקולונסקופיה, לבקש פרוטוקול מסויים? שוב תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: דניאל

פרופ' עמי ספרבר
    18/11/2008

שלום רב,
    1) לגבי הדוד שלך. אין לזה קשר למעי הגס. מדובר בדרגת קרבה שניה. גם אילו היה לו סרטן במעי הגס ולא בלבלב הסיכון אצלך לא היה עולה משמעותית היות ולא מדובר בקרבה בדרגה ראשונה (אחים, הורים). בנוסף, לגבי סרטן בלבלב אין משמעות של קרבה משפחתית כמו במעי הגס, מה גם שאין שיטת גילוי מוקדם יעילה.
    2) לגבי פרוטוקולים לקולונוסקופיה. האמת, אינני יודע מה הכוונה. אם מדובר בהכנה לבדיקה הכי טוב והכי בטוח, לדעתי, היא הכנה עם מרוקן חדש.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו