גידול שהתגלה במעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול שהתגלה במעי הגס
    סיון
    02/12/2008

אמא שלי עברה בדיקת גסטרו לאחר שנמצא אצלה דם סמוי בצואה. בבדיקה זו מצאו שיש גידול במעי הגס ונאמר לה שעליה לעבור ניתוח להסרתו. האם יש סיכוי לדעת האם הגידול ממאיר לפני הניתוח? (בתוצאות הסיטי)? מה הסיכוי שהגידול אינו ממאיר ולאחר הניתוח לא יהיה צורך בטיפולים נוספים? במידה וגילו שהגידול שהוסר היה ממאיר, האם היא תאלץ לעבור הקרנות או רק להגיע לבדיקות מידי חצי שנה? בבקשה תענו לי זה דחוף .. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול שהתגלה במעי הגס

הוספת תגובה

• גידול שהתגלה במעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    04/12/2008

שלום סיון,
    אשתדל לענות על השאלות, למרות שחסרה הרבה אינפורמציה.
    אפשר בהחלט לדעת אם הגידול ממאיר על פי ביופסיות (לא CT). צריך לברר את תוצאות הביופסיות אצל הרופא שעשה את הבדיקה או אצל הרופא המטפל.
    הצורך בטיפולים אחרי הניתוח אינו קשור בשאלה של ממאירות. לא כל הגידולים ממאירים מצריכים טיפול אחרי ניתוח. זה תלוי במידת חדירת הגידול בדופן המעי ובשאלה אם יש פיזור בבטן או איברים אחרים (לזה ה-CT עוזר).
    הקרנות הן טפול רק לגידול ממאיר ברקטום ולא ביתר המעי.
    אני ממליץ, בכל אופן, להפנות את השאלות הללו לרופא המטפל או לכירורג שמכירים את המקרה ויידעו לענות יותר טוב מאתנו.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו