דם בצואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה
    שמואל הכהן
    17/12/2008

שלום וברכה לפני כחודשיים בערך יצא לי דם בעת עשיית הצרכים. לאחר זמן מה התחיל לצאת דם עם הצואה לרוב הדם היה ניכר מאוד בקינוח פי הטבעת ומטפטפ על שאריות הצואה שבאסלה. נראה לי שרוב הזמן הדם היה מסביב לצואה ופעמים אחדות היה מעורב קצת עם הצואה. נשלחתי לעשות בדיקת צואה לגילוי חידקים, את הצואה הכנסתי כפי שנתבקשתי לתוך מין מבחנה מפלסטיק-התוצאות היו שלליות לשמחתי. לאחר מכן המשיך לרדת דם בצואה ועשיתי בדיקה נוספת עם אותו סוג מבחנה שלעיל'(בהמשך יוסבר למה הדגש על המבחנה)-התוצאות היו חיוביות כנראה שמדובר היה על בדיקת דם סמוי. לאחר זמן מה שעשיתי את הבדיקה השנייה הפסיק לרדת לי דם- לפחות על הנייר לא היה דם. הלכתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי ערכה לגילויי דם סמוי בדיקה משולשת שכל חלק מחולק לשתיים (עם מקלונים מעץ ומעטפת אלומניום לשליחה בדואר) אמרתי לרופאה שהפסיק לרדת לי דם בהסתמך על קינוח פי בטבעת שם לא היה דם כלל ולאחר כמה ימים היה שוב דם בצואה אך לא בקינוח פי הטבעת. נתונים חשובים שנראים לי חשובים: 1.אני בן 22 2.לא היו לי כאבים כלל בבטן במהלך החודשיים 3.לרוב הדם היה מקיף את הצואה 4.פעמים רבות הייתי משלשל נוזל מיימי עם דם(בתחילת הדימום בעיקר). לגבי הבדיקה האחרונה שעליי (הבדיקה המשולשת עם מקלוני העץ) לעבור אני מעוניין לדעת 1.האם דם שאינו מגיע מדרכי העיכול עלול לשבש את הבדיקה ואם כן כיצד יאבחנו זאת הרופאים אם הבדיקה תהיה עקב כך חיובית? 2.בנוסף עד כמה בדיקה זו אמינה ותשובה שלילית תרגיע אותי באמת? תודה רבה על עזרתכם רק בריאות במידה וזה אפשרי אשמח לקבל תשובה לדואר אלקטרוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה

ד''ר אליזה טיומני
    17/12/2008

שלום לשמואל כהן
    אין שום טעם וצורך בבדיקת דם סמוי כאשר יש לך דם גלוי!
    אל תעשה בדיקה זו!! כי היא מיותרת במקרה שלך ולא מוסיפה שום מידע חיוני להתקדמות באבחנה. מה שכן חשוב-זה לבצע ובהקדם בדיקה אנדוסוקפית עם סיב אופטי להסתכלות על פנים של המעי לראות האים אין לך דלקת במעי מסוג קוליטיס.
    אליך לגשת לרופא גסטרואנטרולוג בהקדם!!
    בצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה

שמואל הכהן
    17/12/2008

תודה על התשובה.... לגבי ההבחנה שלך האם תוכלי לתת מידע, נשמע כי מדובר במשהו די מסוכן....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו