שאלה בבקשה לדר אליזה טיומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה לדר אליזה טיומני
    יעקב
    19/12/2008

רציתי פרטים לגי תרופת Naltrexone hydrochlorid במינון נמוך כטיפול ל IBS . קראתי מחקרים על תרופה זו המיועדת לטיפול בגמילה מאלכוהול וסמים אשר במינון נמוך הצליחה להפחית את כאבי הבטן של IBS עצירותי כאשר ההפחתה נימשכה גם לאחר הטיפול . רציתי לדעת האם בארץ התחילו להשתמש עם התרופה עבור חולי מעי רגיז ? . האם ההפחתה בכאב בתרופה זו נימשכת לאורך זמן ללא צורך בטיפול חוזר או קבוע בשונה מהתרופות כמו קולטאל ופפברין שההפחתה בהם זמנית בלבד ומצריכה נטילה נוספת של תרופות ? האם תופעות הלוואי של התרופה במינון נמוך הינם כמו של נוגדי הדיכאון SSRI -חוסר חשק מיני ,ישנוניות . האם תופעות אלו ממשיכים גם לאחר הפסקת התרופה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר טיומני

ד''ר אליזה טיומני
    21/12/2008

שלום ליעקב
    נכון שלפני כ3 שנים נעשתה עבודת מחקר באיכילוב עם מינונים נמוכים של נלטרקסון (חברה אמריקאית ) פעמיים ביום לIBS עם השפעה טובה וללא יותר מידי תופעות לוואי
    אפקט נמשך רק לתקופת הטיפול ועוד חודש +
    כמעט ולא היו תופעות לוואי וגם הן חלפו יחד עם חלוף השפעת התרופה
    התרופה לא רשומה בארץ באינדיקציה כזו ולא נמכרת במינון הזה אך ניתן להסיג בארצות הברית .
    השפעה ותופעות לוואי המעטות לא דומות לSSRI
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך עוד שאלה בבקשה לגבי

יעקב
    22/12/2008

אני נוטל סרוקסט עקב PTSD ולאחרונה הופיעו תופעות של המעי הרגיש עם עצירות , אני נוטל סרוקסט במינון של3 כדורים ליום וזה לא משפיע לי על המעי כשתופעות הלוואי שלי הם חוסר חשק מיני וישנוניות . רציתי לדעת האם ניתן לשלב בין הסרוקסט לנלטרקסון במינון נמוך או שזה מסוכן ? או לא יעיל? בנוסף רציתי לדעת מהם תופעות לוואי של הנלטרקסון האם זה גם חוסר חשק מיני וישנוניות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו