חוקן בריום /קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוקן בריום /קולונוסקופיה
    אתי
    26/12/2008

לפני כשנה ביצעתי חוקן בריום (הכנה מצוינת)ששיצא תקין לחלוטין (משמעו שאם היה גידול היו רואים?) שבוע הבא יש לי בדיקת קולונוסקופיה בגלל שמדי פעם יש דם בניגוב ואני סובלת לפעמים מעצירוית ואחת לשבועיים פתאם לפנות בוקר אני מרגישה קירקורים בבטן וגזים ורעשים ואז צורך ללכת לשרותים צואה דלילה מאד אך לא שילשול מיימי ואזלמחרת כל היום יש לי תחושה כמו צורך לשירותים שלא נשלט אך לא יוצא כלום אני כבר מאד מוטרדת לא יודעת מה לחשוב מ (אציין שבדקתי את הצואה מספר פעמים אין דם ובדיקות הדם שלי תקינות והימוגלובין שלי 13) מה דעתך בדבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוקן בריום /קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• חוקן בריום /קולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    27/12/2008

שלום אתי,
    בעיקרון חוקן בריום איננו בדיקה טובה והוחלף על ידי קולונוסקופיה.
    ביחד עם זאת התלונות שלך נשמעות כהפרעה תפקודית במערכת העיכול כגון תסמונת המעי הרגיש, שמתלווה אליה דמם קל לסירוגין, כנראה מטחורים.
    אני לא בטוח כלל שיש צורך בקולונוסקופיה, אך אני מבין שבדיקה כבר נקבעה לזמן הקרוב.
    אחרי הבדיקה, באם היא תקינה, אני ממליץ ייעוץ אצל רופא שמטפל בהפרעות תפקודיות בעיכול.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו