מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוקן בריום /קולונוסקופיהאתי26/12/2008
לפני כשנה ביצעתי חוקן בריום (הכנה מצוינת)ששיצא תקין לחלוטין (משמעו שאם היה גידול היו רואים?) שבוע הבא יש לי בדיקת קולונוסקופיה בגלל שמדי פעם יש דם בניגוב ואני סובלת לפעמים מעצירוית ואחת לשבועיים פתאם לפנות בוקר אני מרגישה קירקורים בבטן וגזים ורעשים ואז צורך ללכת לשרותים צואה דלילה מאד אך לא שילשול מיימי ואזלמחרת כל היום יש לי תחושה כמו צורך לשירותים שלא נשלט אך לא יוצא כלום אני כבר מאד מוטרדת לא יודעת מה לחשוב מ (אציין שבדקתי את הצואה מספר פעמים אין דם ובדיקות הדם שלי תקינות והימוגלובין שלי 13) מה דעתך בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן בריום /קולונוסקופיה
פרופ' עמי ספרבר27/12/2008שלום אתי,
בעיקרון חוקן בריום איננו בדיקה טובה והוחלף על ידי קולונוסקופיה.
ביחד עם זאת התלונות שלך נשמעות כהפרעה תפקודית במערכת העיכול כגון תסמונת המעי הרגיש, שמתלווה אליה דמם קל לסירוגין, כנראה מטחורים.
אני לא בטוח כלל שיש צורך בקולונוסקופיה, אך אני מבין שבדיקה כבר נקבעה לזמן הקרוב.
אחרי הבדיקה, באם היא תקינה, אני ממליץ ייעוץ אצל רופא שמטפל בהפרעות תפקודיות בעיכול.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?