כאבים בבטן ימנית התחתונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבטן ימנית התחתונה
    מאיה
    26/12/2008

שלום רב, לפני כחצי שנה סבלתי מכאבי בטן ימנית התחתונה במשך כמה חודשים. ביצאתי בדיקות דם, US בטן. הבדיקות נמצאו תקינות. הכאבים פסקו ולא המשכתי בבדיקות. היום אני נמצאת בשבוע 18 להריון וחזרו אותם הכאבים. הכאבים לא נמשכים כל הזמן, אלא באים והולכים. קצת רקע משפחתי: היום אני בת 30. בגיל 4 הוציאו לי את אפנדיקס. אמא שלי נפתרה מסרטן הרקטום בגיל 58. האם יש איזשהן בדיקות שאני יכולה לבצע במצבי? האם כאבים באותו מקום יכולים להצביע על סרטן מעי הגס? תודה מראש, מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן ימנית התחתונה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן ימנית התחתונה

פרופ' עמי ספרבר
    27/12/2008

שלום מאיה,
    בגלל ההריון האפשריות מוגבלות. כל צילום רנטגן שכרוך בהקרנה וכל בדיקה חודרנית שכרוכה בפולשנות ובחומרי הרדמה אינה מומלצת כעת, אלא במצב חירום (וזה איננו מצבך על פי התיאור).
    לא סביר שהכאב הוא ביטוי לסרטן לאור העובדה שסבלת ממנו לפני שנה, חלף, וחזר כעת לסירוגין.
    הייתי הולכת להיבדק אצל גסטרואנטרולוג כשהוא/היא קרוב לוודאי ימליצו להמתין עם בירור הכאב עד אחרי ההריון והלידה. הם ימליצו על בירור תוך כדי הריון רק אם יתרשמו שלא ניתן לחכות מסיבה כלשהי.
    במקביל הייתי מציע ללכת לגינקולוג המטפל לספר לו/לה על הכאב.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו