מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין חגיגת כאבי בטן ודם בצואהאופיר18/01/2009
שלום רב לפני מספר ימים הייתי במסיבה ושתיתי הרבה אלכוהול וכן חגיגת בכמות גדולה. מספר שעות לאחר המסיבה סבלתי מכאבי בטן חזקים והפרשות ריריות בצואה. ביום שלמחת הכאבים חלפו כמעת לחלוטין,והתחלפו בתחושת חוסר נעימות בבטן,וכן הופיעה לי דם בצואה לסרוגין. א. מה לעשות? ב. האם אני נמצא בסיכון? ג. סבלתי בעברי מתופעה המוגדרת כמעי רגיש,האם יש קשר? תודה,ויום טוב. אופיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגיגת כאבי בטן ודם בצואה
ד''ר אליעד קרין18/01/2009לאופיר שלום רב
קרוב לודאי שסבלתה מתופעות לואי שות של סם החגיגת שלקחתה.
מאחר ואתה מתאר אף ארוע של יצאה דמית ובנוסף לעובדה שאובחנתה כסובל ממעי רגיז יתכן וקיימת בעיה אחרת במעי כגון מחלת מעי דלקתית שטרם אובחנה אצלך.
ממליץ לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג.
כמו כן המלצה חמה להתרחק משימוש בסמים למינהם ו/שתיית אלכוהול מרובה במסכנים את בריאותך.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אופיר19/01/2009א. המלצתך התקבלה (זו היתה הפעם השניה והאחרונה בהחלט). ב. במידה והדימומים מפסיקים יש סיבה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אופיר19/01/2009הדימומים ביציאות לא הפסיקו וכן תחושת חוסר נעימות לסרוגין,מהי המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
ד''ר אליעד קרין19/01/2009לאופיר שלום רב
אנא פנה לבדיקה בהקדם רצויי קודם כל לרופא המשפחה מחר בבוקר ובהמשך לגסטרו.
במידה וגמם משמעותי או כאבים עזים פנה ישירות למיון.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אופיר20/01/2009סה"כ חוץ מהדימום המצב בסדר לא נראה לי שמיון נחוץ,אני אפנה כהצעתך לרופא המשפחה. שאלה נוספת - איפה אני עומד מבחינת חסינות רפואית,האם כאשר אני מספר לרופא אני " חשוף" לפנייתו למשטרה/חובתו לדווח על כך ? תודה על התשובות המהירות. אופיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה באמת בנוגע לחוק + לשימוש בחגיגת
אופיר21/01/2009האם כאשר פונים לקבל טיפול ומספרים לרופא הוא חייב/מעביר את זה הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אופיר21/01/2009יכול להיות ש"מההרפתקאה שלי" אספתי לי קרוהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אופיר - גם אני נפלתי בחגיגת
יעקב26/01/2009אני הייתי בריא לחלוטין . עד שהתחלתי עם החגיגת . למרות שלא לקחתי הרבה. והתדירות הייתה רק פעם בשבוע .ניגרם לי נזק . כשהייתי לוקח , הייתי מרגיש יום-יומיים עצירות ,רעד וסטרס מוגבר שהיו חולפים לאחר יומיים . בפעם החמישית שלקחתי אני זוכר שההשפעה הייתה יותר חזקה וגם אחרי ההסנפה יצא שבלעתי את החומר הזה עם הטעם המר -כשאכלתי הרגשתי דחף להקיא ודפיקות לב מוגברות {לא הלכתי למיון מתוך מחשבה שאחרי יומיים כשהסם יתפוגג התופעות ייעלמו } אך זה נימשך מעל שבועיים ורק החמיר . זה התחיל מעצירות כרונית , עודף גזים , צואה רירית וצואה ירוקה כהה . או עיסתית . ואחרי חודשיים גם התחילו כאבי בטן והתכווצויות . כשזה החמיר הפסקתי לגמרי עם החגיגת . התחלתי לעשות את כל הבדיקות האפשריות : קולונוסקופיה, מנומטריה רקטלית, הליקובקטר, CRP , גסטרוסקופיה, בדיקות שתן וצהבת. הכל היה תקין וקיבלתי אבחנה של מעי רגיש . כיום אני כבר 7 חודשים אחרי אותו אירוע ועדיין סובל מאוד . קראתי כל דבר שאפשר על מעי רגיש ואפילו דנתי בנושא עם פרופסור ספרבר . אני עדיין מקווה שאני יוכל לחזור למצבי הקודם ולא מאמין שנטילה של פעמים ספורות של סם עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך . אך ניראה כי המעי רגיש לכל החייים . עכשיו אני לוקח רסיטל - נוגד דיכאון שדי מקל על התסמינים אך מצד שני יש לו תופעות לוואי בעייתיות כמו ישנוניות וירידה בחשק מייני . שאלה לי אלייך : האם אתה מרגיש שהמעי כרגע לאחר החגיגת יותר רגיש והסימפטומים יותר חזקים מהמעי הרגיש שהיה לך בעבר? אחרי כמה זמן עבר לך המעי הרגיש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?