תוצאות קולונוסקופיה וירטואלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות קולונוסקופיה וירטואלית
    רבקה
    18/01/2009

תוצאות קולונוסקופיה וירטואלית,סיגמה ארוכה ומפותלת בסיגמה האמצעית הודגם עיבוי בולט של מחיצה.ממדי התהליך1.5x2 ס'מ השומן סביב התהליך שמור .עקב מינון הקרינה הנמוך אין לדון על קשריות לימפה פרי קוליות באותו אזור. הומלץ על המשך בירור אנדוסקופי. כמו כן דיברטיקולוזיס של הקולון. שאר אברי הבטן תקינים. מה המשמעות של האבחנה? האם יתכן מבנה מסוים של הסיגמה כפי שמתוארת לעיל או שמדובר בגידול? לפני 4 שנים בקולונוסקופיה רגילה הממצא לא ניצפה. תודה רבה להתיחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות קולונוסקופיה וירטואלית

פרופ' עמי ספרבר
    19/01/2009

שלום לך, רבקה
    התיאור הזה אינו חד-משמעי, אבל יש ממנו מסקנה חד-משמעית והיא שאת צריכה לעבור קולונוסקופיה אמיתית כדי לברר את טיב הממצא המתואר.
    חסרים גם פרטים נוספים: בגיל?, מדוע עשית את הבדיקה?, האם יש לך סימפטומים? אנמיה? וכד'. בלי קשר לנתונים אלה צריך לעשות קולונוסקופיה.
    בשלב זה מדובר בממצא ממוקם בחלק השמאלי של המעי הגס שהינו יחסית קטן ולא ניתן לקבוע מה טיבו ללא קולונוסקופיה.
    אני מציע שתעברי את הבדיקה בהקדם ומאחל לך הצלחה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים לפרופ' ספרבר תודה

רבקה
    19/01/2009

תודה על התשובה המהירה .לפרטים החסרים- אני בת 61 לפני 15 שנה נותחתי בעקבות סרטן שד מאז אין הישנות המחלה והקולונוסקופיה הייתה חלק ממעקב שגרתי ולא בעקבות סמפטומים מסוימים. שאלתי הנוספת האם בקולונוסקופיה ניתן להוציא את כל הגוש או שהכונה לביופסיה? כמו כן האם העובדה שהסמן ca19-9 בגדר הנורמה-נמוך - הוא משמעותי לצורך ' ההרגעה' שלי ..... ושוב תודה על ההתיחסות העינינית והמהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו