מונח רפואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מונח רפואי
    א
    22/01/2009

שלום לאחרונה עברתי ניתוח כריתת מעי גס חלקית עקב קרוהן במעי הגס נאמר לי ע"י הרופאה שניתחה אותי שבבדיקה הפתולוגית ישנם סימנים ל______ (התחלת תהליך טרום סרטני) היא קראה לזה בשם כלשהו, מונח רפואי ששכחתי מהו האם אתם יודעים מהי המילה שאני מחפש? (דיס_פ_זיה אולי?, או משהו קרוב לזה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מונח רפואי

הוספת תגובה

• מונח רפואי - דיספלאזיה

ד''ר אליעד קרין
    24/01/2009

לא שלום רב

המונח דיספלאזיה משמעו התפתחות בלתי תקינה של תאים מבחינת מבנה ותצורה.
    החשיבות היא לגבי התפתחות עתידית של סרטן המעי הגס באותו הקטע מאחר וידוע כי המעבר מתאי רירית נורמלים לסרטניים עובר תחילה דרך דיספלאזיה מרמה נמוכה ובהמשך מרמה גבוהה ורק אח"כ יש התפתחות של סרטן המסוגל לחדור דרך רקמות ולהתפשט.
    כאשר נכרת הקטע החולה אצלך - קרוב לודאי קטע מעי גס החולה במחלת קרוהן באופן ממושך התגלו סימנים אלה.
    חשוב שתהיה במעקב קולונוסקופי ותרופתי מסודר ע"י גסטרואנטרולוג לשם שליטה מקסימלית על התהליך הדלקתי העומד מאחורי שני המצבים.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

א
    24/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו