מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן המעי הגס חוזר?רותי22/01/2009
שלום לכם אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, ותוכלו לעזור לי. אבא שלי בן 72, אדם עם סוכרת לא מאוזנת, חלה לפני כשנה ושלושה חודשים בסרטן המעי הגס מסוג קרצינומה, מכיוון שהיו לו פוליפים בגדלים שונים שהגיעו גם לאזור הרקטום, נאלצו להוריד לו 56 ס"מ מהמעי השמאלי. הוא לא עבר טיפולים כימותרפיים או הקרנות, הסרטן היה בדרגה 2. הוא עבר שוב בדיקת סי.טי. לאחר שנה, שהראתה שהכל בסדר ובבדיקת קולונוסקופיה התברר ששוב יש 6 פוליפים בגדלים שונים, מכיוון שהבדיקה לא היתה כל כך נקייה, הרופאה רצתה לחזור שוב על הבדיקה, ועל כן הוא חזר על הבדיקה לאחר כחודשיים וחצי, בבדיקת הקולונוסקופיה שוב התגלו לו פוליפים. אנחנו לא יודעים כיצד לעזור לו ומה לעשות? החשש הוא ששוב הוא ייחלה בסרטן המעי הגס? אנו פוחדים שהוא לא יוכל לעבור שוב את התהליך מבחינה נפשית לא רק פיסית... האם יכול להיות שהגוף שלו מייצר פוליפים כל הזמן.. החשש הוא שהפוליפים יהפכו לסרטניים, ועל כן ישנו חשש גדול.. אני כותבת עבורכם את המימצאים שהתקבלו כרגע, לפני תוצאת הביופסיה אשמח לשמוע מכם חוות דעת, או שתוכלו להפנות אותי לרופא מומחה שיוכל לסייע לאבי, להמשיך את חייו ככל האדם. תוצאות הבדיקה בפעם השנייה, לאחר שנה ושלושה חודשים: מעי הגס נבדק על כל אורכו, בקולון העולה מעל הצקום שני פוליפים ססילים עד 3 מ"מ נשלחו יחד דגימה 1. בכפף הכבד פוליפ על גבעול דק 7 מ"מ נכרת ע"י לולאה דגימה 2. בקולון הרוחבי פוליפ על בסיס רחב 13 מ"מ כרוביתי - ניכרת אחרי הזרקת סליין לבסיס ע"י לולאה חמה דגימה 3. בכפף הטחול פוליפ על גבעול דק 5 מ"מ ניכרת ע"י לולאה חמה דגימה 4. בסיגמא בגובה 30 ס"מ - פוליפים 7 מ"מ ו-4 מ"מ נכרתו ע"י לולאה חמה דגימה 5. ב-20 ס"מ 2 פוליפים עד 6 מ"מ נכרתו ע"י לולאה חמה דגימה 6. בגובה 9 ס"מ אנאסטומוזה עם בליטות ורקמת גירון צולם ביופסיה דגימה 7. אשמח לתשובה מהירה, ואם תוכלו להמליץ לי על רופא מומחה גם באימייל שלי. תודה על תשומת הלב רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים חוזרים
ד''ר אליעד קרין24/01/2009לרותי שלום רב
אכן סרטן המעי הגס מתפתח לרב מפוליפים במעי הגס.
הזמן הדרוש להתפתחות זו בד"כ ארוך ומאפשר מעקב קולונוסקופי והסרת פולפים הנוצרים במעי הגס.
קיימת חשיבות מרובה לקבלת תשובת הבדיקה הפאטולוגית של הפוליפים שנכרתו האם הינם פוליפים אדנומטוטים אמיתיים וקבלת תשובה לגבי אופי התאים.
אשמח לעמוד לרשותך כאשר תיתקבלנה תשובות הפתולוגיה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, ואהיה איתך בקשר
רותי24/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?