שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    טל
    23/01/2009

שמי טל, בת 22 עם קרוהן. כשגילו את המחלה היא הייתה במצב קשה (אילאום-עם התכייבויות), התחלתי לקבל יומירה שאכן שפרה את מצבי וכרגע אני מקבלת מינון כפול כל שבוע אבל אני עדיין חווה אירועים של מוגלה, וקצת כאבים. אני מפחדת שבסוף המעי יתנקב לי, אני כל הזמן מרגישה את הכאב, אם כי בצורה יותר פחותה מקודם. ביצעתי בדיקות דם-שקיעת דם-13 וCRP-0.12, את הכאבים אני יכולה לסבול, לפחות כרגע.. אבל אני מפחדת שיקרה לי משהו בסוף.. ביצעתי קולנוסקופיה אחרונה לפני שנה ומצאו דלקת אקוטית, כרונית וקשה עם התכייבויות לאורך האילאום. בתק' הזו השקיעת דם שלי הייתה 70 והCRP-4 , לאחר קבלת היומירה המצב השתפר מאוד, אבל אני עדיין מאוד חוששת.. (הכאב לא נעלם הוא רק מוחלש)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה

ד''ר אליעד קרין
    24/01/2009

לטל שלום רב

הנושא שאת מעלה הוא בעל חשיבות מדרגה ראשונה בכל הקשור לטיפול במחלת הקרוהן.
    מטרת הטיפול היא להלחם בתהליך הדלקתי ולדכא אותו לרמה כזו שתאפשר שליטה ע"י טיפול נוגד דלקת תרופתי קל יותר.
    ישנם מיקרים שבהם הטיפול לא משיג את היעד בצורה מלאה או שקיימת החמרה תחת הטיפול ואז מאחר וקיים המשך סבל עקב כאבים, שלשולים קשים, תת תזונה או מצב חולי וחולשה מתקדמים שבהם יהיה צורך בהתערבות ניתוחיתלהסרת המקטע החולה במחלה.
    כרגע על פי הנתונים שאת מוסרת נוצר אצלי רושם שדווקא יש תגובה טובה לטיפול, אולם יש צורך בהמשך טיפול ומעקב צמודע"י הגסטרואנטרולוג, תוך הגדרת יעדים וציפיות ברורה לגבי המשך הטיפול והפעולות שיתכן ויהיה צורך לנקות בהן בהמשך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו