יציאות עם דימומים והפרשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאות עם דימומים והפרשות
    זהבה
    29/01/2009

שלום, אני בת 27 לפני כשנה התלוננתי על כאבים בבטן התחתונה בצד שמאל יחד עם זאת הופיעו לי שלשולים ויציאות עם דם טרי. לאחר בדיקת קולונוסקופיה אובחן אצלי מחלת קרוהן ומאז אני מטופלת בראפסל 3 גרם ביום. מאז היציאות שלי עדיין לא סדירותל פעמים שלשולים לפעמים צואה רכה ולפעמים עצירות, אבל בכל המצבים שתיארתי תמיד היו יציאות עם דם ולאחרונה נוספו עם הפרשות . עשיתי גם בדיקת רקטוסקופיה כולל אנוסקופיה והתשובה לבדיקה: פרקטיסיס קשה ברקטום תחתון עם דימום והפרשת ריר בכמות רבה. השאלה שלי אליך, האם אני צריכה לדאוג אני כל הזמן מתעקשת ואומרת לרופא גסטרו שמטפל בי שלא ניראה לי שזה קשור למחלת קרוהן, האם יכול להיות שמדובר במשהו אחר, משהו רציני יותר? לא יתכן שאני מעל שנה עם יציאות לא סדירות עם דימוים והפרשות רבות וגם כאבים בבטן. אודה על התייחסותך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יציאות עם דם

ד''ר אליזה טיומני
    30/01/2009

שלום לזהבה
    מה שאת מספרת -נראה כמחלת קרון שטרם הגיבה לטיפול -פשוט מחלתך פעילה והמעי לא רגוע. לכן כל הבעיות נמשכות
    שאלה האים יש לך גם מחלה פריאנאלית ? -פתחים בעור או הפרשה מסביב לפי הטבעת ?
    אני לא יודעת פרטים על הטיפול שלך אך יש לטפל בצורה יותר אינטנסיבית ולנסות להכניס את מחלתך להפוגה

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצאות עם דם

זהבה
    30/01/2009

תודה ד"ר אליזה אין לי הפרשות בפי הטבעת אלא רק ביציאות אין לי גירודים או פתחים בעור. מה זה מחלה פריאנאלית? איזה בדיקה צריך לעשות על מנת לאבחן אותה ומה הטיפול במחלה זו? רציתי גם לדעת האם אני צריכה לעבור עוד פעם קולונוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות עם דם במחלת קרון

ד''ר אליזה טיומני
    08/02/2009

שלום לזהבה
    מחלה פריאנאלית זו תופעה כאשר מחלת קרון מערבת גם איזור מסביב לפי הטבעת -האם יש לך את זה-אפשר לשאול אצל רופא גסטרו שאת מטופלת אצלו.
    אני שוב מדגישה שכאשר מחלת קרון בהפוגה -אין דם או שילשולים
    תשאלי את הפוא הגסטרו שלך האים יש עוד אופציות טיפוליות שלא ניסו אצלך

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני
    גסטרואנטרולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה סופודקס או מרוקן

זהבה
    11/02/2009

לפני שנה עשיתי בדיקת קולונוסקופיה והחומר שנתנו לי לשתות לפני הבדיקה היה 2 בקבוקים קטנים של סופודקס ( חומר עם טעם מגעיל שלא יתואר). השנה אני צריכה לעבור שוב בדיקהת קולנוסקפיה והפעם הרופא אמר לי שאין יותר את הסופודקס אלא יש עכשיו את המרוקן ולפי התיאור של הרופא, זה חומר הרבה יותר מגעיל מהקודם וגם הכמות גדולה יותר 3 ליטר. כששאלתי אותו מדוע אני לא יכולה לשתות את הסופודקס הוא אמר לי שהקופה שלי לא ממנת את זה יותר מאחר וזה לא מאושר ע"י משרד הבריאות. השאלה שלי, האם זה כנ"ל בכל הקופות? האם תשובתו של הרופא נכונה? מה ההבדל ביניהם? ואם אני אקנה את זה באופן פרטי, זה אפשרי? אודה על תגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה סופודקס או מרוקן

פרופ' עמי ספרבר
    11/02/2009

שלום שהבה,
    הסופודקס הוצא משימוש לא רק בארץ אלא בארצות אחרות גם כן, היות והשימוש בו עלול לגרום לפגיעה קשה בכליות. ההכנה כיום לקולונוסקופיה היא באמצעות שתית מרוקן.
    ישנם מכונים בארץ המאפשרים הכנה באמצעות חוקנים בלבד, על פי הדרכה ספציפית. אפשר לברר לגבי אפשרות זו אם את אינך מוכנה בכלל לעשות הכנה עם מרוקן. בכל מקרה אין אפשרות, וגם מאוד לא מומלץ, לעשות הכנה עם סופודקס.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' עמי ספרבר

זהבה
    13/02/2009

תודה רבה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות ריריות דם בצואה

אוסי
    05/02/2009

ליפני שנה אובחן אליקובקטר קיבלתי שלוש פעמים טיפול כבר שלושה חודשים הפרשות ריריות דמיות מידי פעם ביצעתי השבוע בדיקות דם ס.ד תקינה המוגלובין 13 למרות הסחרחורות crp 0.7 esr26 על מה זה מצביע דלקת או סרטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות רירייות דם בצואה

ד''ר אליזה טיומני
    08/02/2009

שלום אוסי
    אם יש לך הפרשת ריר ודם מפי הטבעת מס' חודשים -חייבים לבצע בירור אצל גסטרואנטרולוג -סיבות הן רבות החל מפשוטות כמו דלקת או טחורים וחלה במחלות אחרות
    בדיקות הדם שהצגתה -אל עומרות דבר-אלה שיש עליה קלה מאוד בסימנים דלקתיים -שזה מאוד לא ספציפי ויכול להיגרם מהרבה דברים

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני
    גסטרואנטרולוגית
    הרןא"ה 21 ר"ג 03-6709984

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות עם דם -קרון

ד''ר אליזה טיומני
    13/02/2009

שלום לזהבה
    כפי שכבר כתבתי לך -כל התופעות והממצאים שאת מתארת קשורות למחלה הבסיסית שלך והיא מחלת קרון. בעיה היא שאת עדיין לא בהפוגה והטיפול שאת מקבלת אינו מספיק ו לא הכניס אותך לרמיסיה .
    יש לשנות את הטיפול
    מותר לך ללכת גם לשמוע חוות דעת נוספת אצל רופאים בכירים בארץ .
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו