מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהןטל05/02/2009
1.לפי מה שהסבירו לי בתחילה (לכשגילו את המחלה) הוא שיש עיבוי ברירית האלאום, הבנתי שזה משהו שנגרם מהדלקת. אם מקבלים יומירה ובהנחה שהיא עוזרת האם הרירית יכולה להירפא ולחזור למצב נורמלי? הבנתי שהעיבוי הזה הוא מה שיכול להוביל להיצרות וחסימות וכל הדברים האלו וזה קצת מלחיץ אותי למען האמת. (יש לציין שעם קבלת היומירה שקיעת הדם ירדה מ-60 ל-13 וה-CRP ירד מ-3.36 ל-0.12 2.למרות שהיומירה עוזרת, כל פעם לאחר הליכה לשירותים יש לי תחושה כאילו פי הטבעת לא ממש אטום, כמה שאני מקפידה לשמור ולנקות עם מגבונים לחים והכל זה לא עוזר. (תמיד יש תחושה כזאת של רטיבות במקום ולעיתים הפרשות). האם זה משהו שניתן לפתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר אליעד קרין07/02/2009לטל שלום רב
יומירה אכן מדכאת את התהליך הדלקתי ובהחלט יכולה להחזיר מצב לקדמותו באזורים שבהם היתה דלקת פעילה כולל הפחתה במרכיב החסימתי. הדבר נכון בחלק מהמיקרים אולם ישנם מיקרים של היצרות כרונית שהיא פירוטית, צלקתית כתוצאה מערועים חוזרים של דלקת ותגובת החלמה ואלה למעשה מהווים היצרות בלתי הפיכה שאינם מגיבים לטיפול נוגד הדלקת.
לגבי הבעיה שאת מתארת באזור פי הטבעת, הדבר מתאים לפיסטולה פריאנלית, כלומר פתח קטן שנוצר כתוצאה מהקרון בסמוך לפי הטבעת ונימצא בקשר למעי ולכן חשוב שתיפני לכירורג על מנת להבדק.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?