תנועתיות מערכת העיכול ד''ר אליזה טי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועתיות מערכת העיכול ד''ר אליזה טי
    דן
    06/02/2009

שלום בן 60+ היתה לי יציאה כל בוקר עד שלפני 15 שנה בערך בגלל תאונה והתאוששות שנים ושכיבות מרובות השתבשו היציאות לפעם ב5,4 ימים . היום בקושי הולך דקה שתיים פעם בשעה , והיציאות בשנים האחרונות רק פעם ביומיים בקושי .ולפעמים שלושה. מרגיש נפיחות ,מלאות והרגשה שלי שהאוכל "מתעכב " (כאילו עובר לאט ) לפני שנה עשיתי קולונוסקפיה וגם דרך הפה הכל טוב. כתחליף להליכה אני מנסה לשכב ולהסתובב מצד לצד אני שומע תנועתיות בקיבה. 1)האם יזרז הובלת האוכל? או חבל על הזמן? 2)יש לך עוד פטנטים לזירוז התעכבות האוכל? 3)האם לנסות לקחת אנזימי עיכול ?יעזור? האם ישנה בעיה, סכנה או תופעת לוואי כלשהי בניסיון כזה .? 4)האם הגוף יתרגל לתוסף ולא ייצר בעצמו יותר אנזימי עיכול? תודה לתשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תנועתית

ד''ר אליזה טיומני
    08/02/2009

שלום דן
    שכיבה היא ללא ספק גורם חשוב בהחמרה בתנועתיות מע' העיכול והיציאות אך לא היחידה
    יתכן ויש עוד גורמים שאתה לא ער להם כמו תרופות , אכילה נכונה וכו'
    יש היום הרבה תרופות בשוק שהן "טובות" למערכת העיכול ולא גורמות להתמכרות ובחלקן עשויות מחומרים טתבעיים וצמחים.
    כדי שתבקר אצל דיאטנית לוהכוונה לאכילה נכונה במצבך והשאר -רצוי להיועץ עם הרופא מומחה.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו