מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופ' עמי ספרברקרן04/03/2009
שלום, ב-3 החודשים האחרונים ראשית סבלתי מהתקפי עוית בבטן ושלשולים וכעת אני סובלת באופן קבוע מבחילות! וכאב/ רגישות ברום הבטן, גזים, מלווה בצואה רכה ובהירה בתכיפות גבוהה מהרגיל. התסמינים לא עוברים לאחר הטלת הצואה. פגיעה משמעותית באיכות החיים. ביצעתי גסטרוסקופיה לפני כחודש בה התגלתה רירית מגורה באנדרום של הקיבה ובביופסיה נמצא החיידק HP. קיבלתי טיפול משולש במהלכו הרגשתי הרבה יותר טוב ולמחרת סיום האנטיביוטיקה חזרו התסמינים. בדיקות דם וצואה תקינות. גם ביצעתי בעבר ביקות לצליאק ובלוטת תריס שהיו תקינות. יש לציין שלפני שהחלו התופעות הללו עברתי תקופה מלחיצה מאוד של כ-3 חודשים של רגישויות בבטן וכאבים מקבילים בגב עד שאובחנתי כסובלת מפריצת דיסק (T6-T7) [אי ודאות, מלא בדיקות, רופאים וכו']. רופא אחד המליץ לי לבצע קולונוסקופיה כצעד הבא, האחר - אבחן IBS והמליץ לי לקחת נוטרילין 25מג' 2-3 פעמים ביום ולא לבצע שום בדיקה נוספת לעת עתה. יש לציין שבעבר תמיד היו לי שלשולים לפני בחינות, טיסות וכו'. האם זה נראע לך אכן מעי רגיש? מהי המלצתך? תודה מראש, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' עמי ספרבר
פרופ' עמי ספרבר05/03/2009קרן שלום רב,
התסמינים והמהלך שאת מתארת נשמעים כהפרעה תפקודית המערבת הן את מערכת העיכול התחתונה (מעי רגיש) והן את העליונה (מה שאנו קוראים דיספפסיה). ביחד עם זאת חסר לי מידע מסויים:
1) ראשית בת כמה את? זה יעזור לגבי שאלת הקולונוסקופיה והמשך בירור בכלל.
2) האם לקחת משככי כאב לבעית הגב? הם יכולים לגרום כאב בטן ודלקת בקיבה
3) האם קיבלת תרופה נוגדת חומציות חוץ מזמן הטיפול בהליקובקטר? זה שהרגשת טוב במהלך הטיפול קשור קרוב לוודאי בתרופה השלילית שקיבלת ולא באנטיביוטיקה.
4) האם יש אנמיה בלתי מוסברת, דמם רקטאלי, ירידה בלתי מוסברת במשקל?
אחרי קבלת תשובות לנ"ל אשתדל להלשים את התשובה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' עמי ספרבר
קרן05/03/2009תודה. המענה לשאלותיך: 1) אני בת 35, נשואה + 3 קטנטנים 2) בהקשר לגב- לקחתי בזמנו אומפרדקס ולאחר מכן כדורי וולטרן 10 ימים. התופעות הגסטרולוגיות החלו להופיע אכן כשבועיים לאחר מכן. במקביל היה לי נימול בחצי מהפנים (אני מניחה שמלחץ נפשי, אך תופעה זו חלפה ואיננה). 3) אכן לקחתי אומפרדקס יחד עם האנטיביוטיקה, אך גם היום אני עדיין לוקחת אומפרדקס ולמרות זאת התופעות חזרו. 4) אין אנמיה או דמם (תודה לאל). אמנם ירדתי במשקל, אך אני אחרי לידה (ילד בן שנה+) וחזרתי למימדים שלפני ההריון, לא מעבר לכך. הרשה לי להוסיף שאני נוקטת בדיאטה מקרוביוטית מזה 3 שבועות שמעט שיפרה לי את ההרגשה אך התופעות עדיין קיימות. יש לציין שהמצב עם הגב השתפר - אני שוחה ולוקחת שיעורי אלכסנדר ועקב כך ומצב רוחי הכללי השתפר, למעט הדאגה של החודשיים האחרונים מהמיחושים וכאב ברום הבטן והבחילות בעיקר. כמו כן בימים האחרונים הופיע הרפס על השפתיים, אם זה עוזר במשהו באבחון. תודה מראש, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' עמי ספרבר
פרופ' עמי ספרבר06/03/2009שןב שלום, קרן
על פי התשובות והתיאור שלך אינני מתרשם שיש צורך כעת בקולונוסקופיה, אם כי במקרים מסוימים יש מקום לשקול ביצוע הבדיקה ולו כדי להפיג חרדה קשה, מה שלא התרשמתי אצלך מתיאורך את המצב. התשובות שלך חיזקו את הרושם שמדובר בהפרעה תפקודית ויש אפשריות לעזור לך, אבל בשלב זה אני חושב שהאינטרנט עשה את שלו ואת צריכה לפנות לייעוץ פנים אל פנים עם מומחה בנושא.
אגב, כל הכבוד על היוזמות שלך לשפר את המצב (והוא אמנם משתפר). זה יותר טוב מכל עצת רופא.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' עמי ספרבר
קרן07/03/2009תודה רבה על תשובתך, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?