פנטסה במינון גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנטסה במינון גבוה
    נעמה
    27/03/2009

שלום,
    במהלך החודש-חודשיים האחרונים הרופא הורה לי לקחת 4 גרנולות של 1 גרם ביום + 2 חוקנים של 1 גרם. השבוע הייתי אצל רופאה אחרת לביקורת והיא אמרה לי שאסור לקחתת מינון שהוא יותר גבוה מ-5 גרם פנטסה!!! מאז אני ממש בחרדה כיוון שלאחרונה יש לי כאבי גרון חוזרים וכאבים באיזור הצוואר ואני חוששת אולי יש קשר במינון הגבוה שקיבלתי. רציתי לשאול מה יכול לגרום מינון של 6 גרם פנטסה כאשר המינון המקסימלי שרשום על גבי הקופסא הוא 5 גרם. האם עליי לגשת לרופא משפחה ולבדוק משהו?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנטסה במינון גבוה

הוספת תגובה

• פנטסה במינון גבוה

פרופ' עמי ספרבר
    27/03/2009

שלום נעמה,
    אינני חושב שיש קשר בין התלונות בגרון ובצוואר ומינון הפנטסה, חוץ מקשר בין החרדה לעוצמת התסמינים. אם יש כאב בגרון או בצוואר יש מקום לבדיקה בלי קשר ספציפי לפנטסה.
    לגבי מינון הפנטסה. אם את מקבלת טיפול בחוקנים קרוב לוודאי שיש קוליטיס, אך לא ברור אם זה קוליטיס אולצרוזה או קרונס. בכל מקרה אם 4 גר' אינם עושים את העבודה יש מקום לשקול טיפול אחר במקום העלאת מינון הפנטסה. מצד שני, אם המחלה בשליטה קרוב לוודאי שאפשר להפחית את המינון. כדאי להתייעץ לגבי זה עם הגסטרואנטרולוג, או לקבל חוות דעת נוספת.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו