נושא מדכאי חיסון +פרוביוטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נושא מדכאי חיסון +פרוביוטיקה
    חברה חדשה
    02/04/2009

שלום לרופאי הפורום ,

אני חולת קרוהן קוליטיס, לפני שנה הייתה לי התפרצות קשה מאוד של המחלה ולא הצלחתי לרדת מהמינון הגבוה של הסטרואידים(קיבלתי 7 חודשים) ,ניסתי את כל התרופות ולבסוף הרופא המליץ על פורניטול
    לא הסכמתי לקחת את הכדור ונסיתי לקחת תחליף את הvsl#3 אף אחד לא האמין שאצליח לרדת ולהרגיש טוב -ואכן זה קרה ,תוך כדי לקיחת הסטרואידים התחלתי לקחת 8 שקיות ולאחר לרדת בכמות והדימום נפסק לאט לאט
    4 חודשים השתמשתי בvsl והרגשתי נהדר נסעתי לטיול ולקחתי איתי פרוביוטיקה בשם קו ביוטיק
    האמת שדי זלזלתי בכמות החיידקים שאני מכניסה לגוף,ובנוסף חברים אמרו לי שאני לא נורמאלית שאני עושה נזק לגוף ,אז הפסקתי ושוב התפרצה לי המחלה .
    הייתי מאושפזת בבית חולים ועשו לי צילום סי טי שהראה
    עיבוי ניכר של דפנות המעי בעיקר במעי הרוחבי היורד ובסיגמא,
    ללא עדות לנוזל חופשי בבטן ,.בלוטות מוגדלות בשורש המנזטריום בסמוך לצקום ללא אבצס
    אני מקבלת שוב סטרואידים וכעת הרופא רוצה לתת לי את הפורניטול
    שאלתי היא -אם בהתקף הקודם הvsl עזר לי האם אוכל גם כעת להשתמש בו -מפני שהרופא רוצה לתת לי את הפורניטול ואני ממש פוחדת ממנו
    והאם זה האזור שבו vsl יכול לעזור
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נושא מדכאי חיסון +פרוביוטיק

פרופ' עמי ספרבר
    04/04/2009

שלום רב,
    על פי התיאור שלך מדובר במחלה פעילה מאוד שמערבת את המעי הגס ואולי גם המעי הדק.
    אין לנו מספיק עדויות ממחקרים מבוקרים לגבי המקום של פרוביוטיקה כטיפול למרות שאת בהחלט מצאת שזה עוזר לך.
    לעומת זאת פורינטול (ואימורן גם כן) הינן תרופות שיעילותן מוכחת ומוכרת מזה שנים רבות ועוזרות להימנע מהצורך בטיפול ממושך בסטרואידים.
    בנוסף על כך ישנם טיפולים ביולוגיים חדשים לקרונס כגון רמיקייד והומירה.
    לדעתי הרופא שלך צודק ויש מקום להתחיל טיפול בתרופה מסוג פורינטול. אפשר להתייעץ איתו/ה לגבי הוספת פרוביוטיקה בהמשך.
    אגב, במכוני גסטרו שונים בארץ נערכים מחקרים קליניים לגבי טיפולים שונים. יתכן שאת מתאימה למחקר מסוג זה ויכולה להרוויח טיפול טובו מעקב צמוד במסגרת המחקר. כדאי להתענין באזור מגורייך.
    ולבסוף, אם אינך חברה באחת מעמותות החולים של מחלות מעי דלקתיות אני ממליץ על כך. אפשר למצא מידע באינטרנט.
    בברכת החלמה מהירה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך ומאוד מעריכה את תשובתך

נורית
    06/04/2009

פרופ' ספרבר שלום רב,

אני מודה לך ומאוד מעריכה את תשובתך.
    אני גם מודעת להצלחת הפרוניטול ,אך לצערי כל תרופה שלקחתי גרמה לי לאי סבילות ורק ה vsl
    עזר לי מאוד רק שלא הייתי מספיקה זהירה ולא לקחתי את המינון הנכון של הvsl ולכן אולי המחלה שוב התפרצה .אינני יודעת מה לעשות ולמי לפנות ,אני מקווה שאוכל למצוא מרכז שיוכל לתמוך בי. בעבר רצו לערוך בבית חולים הדסה עין כרם , ניסוי עם התכשיר vsl#3 אך לבסוף הם ירדו מהעיניין .מפני שחברת לפידות הפסיקה את היבוא לארץ. כיום אני קונה את המוצר ישירות מארה"ב .בבקשה ,אם ידוע לך על מרכזים שעורכים ניסוי על המוצר אודה לך מאוד אם תרשום לי שמות של בתי חולים המכירים במוצר או על מחקרים חדשים -לא אכפת לי לסוע לכל מקום בארץ .

ושאלה נוספת -האם לפי צילום הסי טי שרשום (עיבוי ניכר של דפנות המעי בעיקר במעי הרוחבי היורד ובסיגמא,) אני יכולה לדעת היכן ממוקמת הדלקת -מפני שהבנתי מחולים המספרים שאם הדלקת נמצאת בצד השמאלי למטה זה מאוד עוזר.

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך ומאוד מעריכה את תשובתך

פרופ' עמי ספרבר
    11/04/2009

שלום רב ומועדים לשמחה,
    על פי התשובה שרשמת אי-אפשר לענות על השאלה. הסיגמה נמצאת במעי הגס מצד שמאל. אין דבר כזה מעי רוחבי יורד. יש מעי גס רוחבי ויש מעי גס יורד בצד שמאל. על כן לא ניתן, לצערי, לענות על השאלה במדויק.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו