מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת...שירי04/04/2009
שלום רב,
בשש השנים האחרונות - בערך מאז הגיוס אני סובלת מכל מיני "תסמיני בטן" בניהם תקופות של שילשולים, עצירות של יומיים, גזים,כאבים ודקירות בבטן, תחושת שריפה בקיבה, הרגשה כאילו האוכל לא מתעכל וכניסה לשירותים כל כמה שעות כי אני מרגישה שלא הכל יצא. כל זה מתלווה בתקופות של אכילה מוגברת מאוד ללא שליטה או לחילופין אי אכילה בכלל. עשיתי קולונ' וגסטרו וכן שיקוף ברום. בקולונ נימצאה פיסורה(כנראה בעקבות השילשולים המרובים) ובגסטרו נמצא הליקובטור פילורי שטופל במשולש במשך שבוע ובבדיקת נשיפה, לאחר מכן , אין עקבות. בברום נמצא כי העיכול איטי- מעל ל3 שעות, כמו כן נעשו בדיקת רגישות ללקטוז וגלוטן שיצאו תקינות
כרגע יש החמרה במצב ואני סובלת משריפה בבטן למעלה וכאבי בבטן תחתונה , גזים ונפיחות רצון להקיא כל הזמן ואוכלת בעיקר לחם וסלטים כי זה הדבר היחיד שפחות עושה לי רע, מחיפושים באינטרנט מצאתי שני מצבים שמתארים את כל התסמינים האלו,תת חומציות ומעי רגיש- אך לפי הבנתי הטיפול הוא רק בסימפטומים ולא בתופעה עצמה, אני לא רוצה לחזור לרופא הגסטרו בקופה לביקורת מכיוון שהוא לא ממש אכפתי ואמר שהתופעות נראות לו מוגזמות בהגדרתי - כל זה גורם לי נורא להתבייש ומשפיע על אורח חיי באופן מאוד שלילי - אני כבר ממש אובדת עצות ניסיתי הכל- דיאטות ללא חלב, ללא שמרים ופחמימות (חשבו שיש לי קנדידה), ללא חלבונים(להורדת חומציות) , רק אורז (לנקות את המעי), לשתות שומר(לגזים) או לא לאכול כלום(כי מזה אי אפשר להפסיד) אפילו ספורט ועיסוי הבטן להגברת קצב העיכול אבל כלום לא עוזר . אני גם סובלת מברזל נמוך ולוקחת ברזל קל כתוסף וסובלת מעייפות תמידית וחולשה.
אשמח אם תוכלו להפנות אותי או לעזור לי מניסיונכם,אני ממש מיואשת ובמצב כלכלי שלא מאפשר לי טיפול פרטי או להמשיך עם יעוציי הדיאטות האלה שלא עוזרים בכלום.
תודה רבה לכם מראש על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת...
פרופ' עמי ספרבר04/04/2009שלום לך, שירי
התיאור שלך, ביחד עם תוצאות הבדיקות שעברת, מתאים לגמרי לתסמונת המעי הרגיש. יש לזה בהחלט טיפול, בתנאי שמגדירים טוב את מטרות הטיפול ובעיקר שיפור איכות החיים.
אם את גרה באזור המרכז את יכולה לפנות למרפאה הייחודית להפרעות תפקודיות של מערכת העיכול באיכילוב בה יש שילוב של רופאים המבינים בנושא ביחד עם מגוון של טיפולים תרופתיים ולא תרופתיים.
בנוסף אני מציע לך לקרא את הספר שלי, "לוקח לבטן במקום ללב?" בו תמצאי מידע רב על ההפרעה והטיפול בה.
יש בהחלט מקום להתעודד ולא לשקוע בייאוש.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי04/04/2009קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה,
אני בהחלט אעיין בספר ומקווה שהוא יעזור לי.
השאלה היא מה עושה מי שלא גר במרכז והאם יש מרפאות כמו זו שציינת באזור צפון, יש אפשרות להגיע אליהם לבדיקה דרך קופת החולים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ' עמי ספרבר06/04/2009שלום שירי,
אינני מכיר מרכז כזה בצפון, אך יש בהחלט רופאים שיכולים לעזור. תנסי לברר איפה דר' טובה ריינס מקבלת חולים.
חג שמח,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?