מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אומר פוליפים לבנים ע"ג הטחורים?חיים לס05/04/2009
שלום לכם,
אני בחור בן 33, (רזה ולא מעשן - אם זה קשור). מזה שנים אני סובל מטחורים. בשנים האחרונות מצבם החמיר, עד כדי שאני נאלץ לאחר כל יציאה להחזירן למקומן בעזרת האצבעות (נעשה תמיד יחד עם זרם מים).
לפני כחמש שנים לערך, עברתי בדיקה פנימית (לא זוכר את שמה, אבל זה היה משהו עם צום וחוקן מוקדם, חדרו פנימה לעומק 50 ס"מ או מטר בעזרת צילום וידאו, כנראה שזו הבדיקה שאתם מדברים עליה...), תוצאות הבדיקה ההיא היו תקינות. בטחורים המשכתי באמצעות נרות ממרשם הרופא, ומשאלו הועילו כמו כוסות רוח למת, זנחתי את המשך הטיפול, כי הבנתי שהפתרון יהיה ניתוח - ממנו אני פוחד...
יש לציין, אני לא סובל מדימומים - ככל שאני רואה, למעט בעצירויות קשות ונדירות, כמו בפסח ממצות, שאז הטחורים נפצעים, אך מתרפאים לאחר כמה ימים.
בנוסף, לאחרונה אני יוצא די הרבה, ומרגיש שקשה לי להתרוקן לחלוטין.
אני גם סובל מאוד מקיבה רגישה, כל שינוי באוכל, או כמות גדולה מהרגיל, גורמת לי שלשולים קשים.
הדבר בעטיו אני פונה, אירע לפני כמה שבועות: שמתי לב כשנגעתי בטחורים, לקיומן של נקודות קטנות (ורבות!) על גביהן.
בעזרת מצלמה הצלחתי לצפות בנקודות הללו (מצלמה ביתית - כשהטחורים היו בחוץ), וראיתי כמות רבה של נקודות קטנות לבנות, בגודל (משוערך) של לא יותר מ-0.5 ס"מ (אולי אף הרבה פחות מזה).
אני מבין שאני חייב לפנות לרופא במהירות, וכך אעשה ללא שיהוי כבר בימים הקרובים.
ובכל זאת, שאלתי היא:
1. מאחר וכל צילומי הפוליפים שמצאתי באינטרנט, היו של פוליפים ורודים/אדומים בצבע הגוף, שאלתי היא האם יתכן שהנקודות הלבנות אצלי הינם תוצאה של דלקת ו/או פטריה כלשהיא בלבד, ולא בסוג של גידול?
2. אם כן מדובר בגידול, מהי משמעותן של מספרן הרב של הנקודות הללו?
אודה על תשובתכם,
חיים (אב ל-3 שלא נרדם בלילה מאז ששמתי לב לזה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים בטחרים
ד''ר אליזה טיומני06/04/2009שלום לחיים
מסרתה סיפור מאוד ארוך ומיותר .פוליפים לא נראים כנקודות לבנות.
במקום כל זה- עליך לפנות לרופא פרוקטולוג בהקדם לאבחנה (אשר נעשעת במקום ) וסוף סוף טיפול בטחורים שלך .
רושם שלא מדובר בגידול אבל בתור איש צעיר -סבל שלך משמעותי ויש לסיים עם זה .
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בכל זאת זה יכול להיות?
חיים לס06/04/2009אפנה מיד לרופא כמובן, ובכל זאת אשמח לדעת כיוון מה יכול להיות ההסבר לעניין הנקודות הלבנות (הבולטות) הללו...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה יכול להיות
ד''ר אליעד קרין15/04/2009לחיים לס שלום רב
מצטרף להמלצתה של ד"ר טיומני כי עליך להבדק ע"י כירורג פרוקטולוג
רק על פי התיאור המילולי יתכן ומדובר בקונדילומה אנאלית שזה למעשה זיהום ויראלי.
בברכה
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?