מה אומר פוליפים לבנים ע"ג הטחורים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אומר פוליפים לבנים ע"ג הטחורים?
    חיים לס
    05/04/2009

שלום לכם,
    אני בחור בן 33, (רזה ולא מעשן - אם זה קשור). מזה שנים אני סובל מטחורים. בשנים האחרונות מצבם החמיר, עד כדי שאני נאלץ לאחר כל יציאה להחזירן למקומן בעזרת האצבעות (נעשה תמיד יחד עם זרם מים).
    לפני כחמש שנים לערך, עברתי בדיקה פנימית (לא זוכר את שמה, אבל זה היה משהו עם צום וחוקן מוקדם, חדרו פנימה לעומק 50 ס"מ או מטר בעזרת צילום וידאו, כנראה שזו הבדיקה שאתם מדברים עליה...), תוצאות הבדיקה ההיא היו תקינות. בטחורים המשכתי באמצעות נרות ממרשם הרופא, ומשאלו הועילו כמו כוסות רוח למת, זנחתי את המשך הטיפול, כי הבנתי שהפתרון יהיה ניתוח - ממנו אני פוחד...
    יש לציין, אני לא סובל מדימומים - ככל שאני רואה, למעט בעצירויות קשות ונדירות, כמו בפסח ממצות, שאז הטחורים נפצעים, אך מתרפאים לאחר כמה ימים.
    בנוסף, לאחרונה אני יוצא די הרבה, ומרגיש שקשה לי להתרוקן לחלוטין.
    אני גם סובל מאוד מקיבה רגישה, כל שינוי באוכל, או כמות גדולה מהרגיל, גורמת לי שלשולים קשים.

הדבר בעטיו אני פונה, אירע לפני כמה שבועות: שמתי לב כשנגעתי בטחורים, לקיומן של נקודות קטנות (ורבות!) על גביהן.
    בעזרת מצלמה הצלחתי לצפות בנקודות הללו (מצלמה ביתית - כשהטחורים היו בחוץ), וראיתי כמות רבה של נקודות קטנות לבנות, בגודל (משוערך) של לא יותר מ-0.5 ס"מ (אולי אף הרבה פחות מזה).
    אני מבין שאני חייב לפנות לרופא במהירות, וכך אעשה ללא שיהוי כבר בימים הקרובים.

ובכל זאת, שאלתי היא:
    1. מאחר וכל צילומי הפוליפים שמצאתי באינטרנט, היו של פוליפים ורודים/אדומים בצבע הגוף, שאלתי היא האם יתכן שהנקודות הלבנות אצלי הינם תוצאה של דלקת ו/או פטריה כלשהיא בלבד, ולא בסוג של גידול?
    2. אם כן מדובר בגידול, מהי משמעותן של מספרן הרב של הנקודות הללו?

אודה על תשובתכם,
    חיים (אב ל-3 שלא נרדם בלילה מאז ששמתי לב לזה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פוליפים בטחרים

ד''ר אליזה טיומני
    06/04/2009

שלום לחיים
    מסרתה סיפור מאוד ארוך ומיותר .פוליפים לא נראים כנקודות לבנות.
    במקום כל זה- עליך לפנות לרופא פרוקטולוג בהקדם לאבחנה (אשר נעשעת במקום ) וסוף סוף טיפול בטחורים שלך .
    רושם שלא מדובר בגידול אבל בתור איש צעיר -סבל שלך משמעותי ויש לסיים עם זה .

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בכל זאת זה יכול להיות?

חיים לס
    06/04/2009

אפנה מיד לרופא כמובן, ובכל זאת אשמח לדעת כיוון מה יכול להיות ההסבר לעניין הנקודות הלבנות (הבולטות) הללו...

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה יכול להיות

ד''ר אליעד קרין
    15/04/2009

לחיים לס שלום רב

מצטרף להמלצתה של ד"ר טיומני כי עליך להבדק ע"י כירורג פרוקטולוג
    רק על פי התיאור המילולי יתכן ומדובר בקונדילומה אנאלית שזה למעשה זיהום ויראלי.

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו