התלבטות לגבי בדיקת קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי בדיקת קולונוסקופיה
    פנינית
    05/04/2009

שלום רב,
    אני בת 42 וסובלת מסוכרת נעורים המטופלת באינסולין למעלה מ- 20 שנה. ב- 3 השנים האחרונות החלו להופיע כאבי בטן חזקים באיזור המרכזי והגבוה של הבטן. בבדיקת הגסטרוסקופיה אותה ביצעתי, נמצא שיש דלקת בקיבה, אך לא נשלחה ביופסיה. בדיקת התרוקנות קיבה הראתה שיש איחור קל בהתרוקנות הקיבה ממוצקים. האבחנה הרפואית היא שמדובר בפגיעה עצבית של הסוכרת בקיבה. כל התרופות להפגת הכאבים הבלתי נסבלים לא הועילו, ולטענת הרופאים, אין תרופה אשר יכולה לטפל בפגיעה עצבית של סוכרת.
    לאחרונה, החלתי לקבל ייעוץ נטורופטי ואני גם נוטלת כדורי נוירובטיק.
    האם יכול להיות שפגיעה סוכרתית תגרום לכאבים אלו ?
    האם מומלץ לבצע בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול גידול של פוליפ? (בהנחה שהוא עלול לגרום לכאבים אלו). כדאי לציין, שאינני סובלת מעצירויות או שלשולים.

אודה לך מאוד על תשובתך, אשר אולי תוכל לתת לי קצה חוט להמשך הבירורים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התלבטות על קולונו

ד''ר אליזה טיומני
    06/04/2009

שלום פנימית
    בתשובה קצרה -אין ספק שכדי לבצע קולונוסוקפיה במיוחד אם שי יציאות לא מסודרות וגם להשלמת בירור של מערכת העיכול.
    בנוגע לתלונה נוספת -גסטרופרזיס יכולה לתת כאבי בטן אך כפי שהבנתי ממך ההפרעה היא קלה.
    האים ניסית תרופה בשם פראפולסיד -היא לא בקופות אך אפשר להסיג אותה בארץ -היא היחידה שיכולה לעזור במידה והמצב נובע מהפרעה בהתרוקנות הקיבה

בהחלצה
    ד"ר אליזה טוימני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו