דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף
    יונית
    26/04/2009

אני בת 33 מאז שהייתי קטנה סבלתי מעצירות, היום אני סובלת מכאבים חזקים מאד בעת עשיית צואה, לאחרונה יש המון דם בצואתי וביקשתי מרופאי בדיקת קולונוסקופיה. האם פעלתי נכון והאים יש כאן חשד למשהו רציני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• לצה אתם לא עונים לי

יונית
    26/04/2009

אני מחכה בקוצר רוח לתשובתכם, אנא ענו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף

ד''ר אליזה טיומני
    27/04/2009

שלום ליונית
    סיפור שאת מוסרת מתאים להופעת סדק בפי הטבעת והדבר הנכון והדחוף זה לפנות לבדיקה לרופא כירורג-פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג לאבחנה אשר נעשת בהסתכלות בלבד והטיפול במידה וזה סדק-הוא משחה בלבד
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אליזה בהמשך לתגובתך

יונית
    28/04/2009

ד"ר אליזה,תודה לך שהגבת לי, שכחתי לציין שלפני שנה הייתי שוקלת 61 ק"ג והיום אני שוקלת 54 ק"ג, אין לי תאבון מהבוקר ועד 3 4 בצהרים ואני אוכלת כמעט ארוחה אחת ביום, פי הטבעת שלי לא כואב בעת עשיית צואה אלא הבטן התחתונה שלי כואבת ושורפת ואלו הם כאבים פנימיים חזקים ממש לפני סיום הטלת צואה, אני מרגישה את הצואה מסתובבת בבטן וכשהיא מגיעה לפי הטבעת זה מאוד מסריח וחריף בהתחלה הצואה קשה ובהמשך היא רכה וחריפה ומלוואה בדם . 6 חודשים אני סובלת מגזים קשים מאוד רועשים ושקטים מלווים בריח חזק וחריף. האם לא עדיף לעשות קולונוסקופיה ולברר מה מתרחש במעיים?

ד"ר אליזה: יש לי עוד שאלה בקשר לאימא שלי, אימי בת 73 פעילה מאוד בספורט ואורח חיים בריא
    כל שנה היא עושה בדיקת דם סמוי , והשנה בבדיקה גילו דם בצואה, והרופא שלח אותה לבדיקת קולונוסקופיה והתור ארוך, רצוי לציין שאימי הייתה עד לפני חודש מטילה צואה כל בוקר באותה שעה פעם אחת ביום, בזמן האחרון אימי נכנסת לשירותים בשעות לא שיגרתיות, אשמח אם תתני לי תשובה איך מזרזים את התור לקולונוסקופיה ומה לדעתך אבחנתך המקצועית לבעיית אימי.
    ממתינה בסבלנות לתשובתך ד"ר אליזה. :) בתודה יונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה דחוף לתגובה

יונית
    03/05/2009

אני מחכה בקוצר רוח לתשובתך ד"ר אליזה מהודעתי הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ליונית

ד''ר אליזה טיומני
    04/05/2009

אם סיפורך מורכב יותר ויש גם שינויים ביציאות וכאביב טן אזי כן יש מקום לבירור קולונוסוקפי דבר אשר לא שוללצ בשיקה קודמת ע" פרוקטולוג כי במידה ויש לך סדק -קשה מאוד להתכונן לקולונוסוקפיה עם הסדק ורצוי לחכות עד שהבריא.
    בנוגע לאימך-תורים לבדיקות אנדוסוקפיות ארוכות בכל הקופות -אפשר לבצע באופן פרטי ולקבל החזק בקופה או חברת ביטוח במידה ויש לך.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו