מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור לסיבת כאבים בעת בליעת מוצקיםאיתי02/05/2009
שלום,
מזה מספר חודשים יש לי בעיה מוזרה שמטרידה אותי מאוד ופוגעת באיכות חיי .
כל פעם שאני אוכל מזון ואני מדגיש, בכל בליעה של מוצק ולא משנה מה גודל הביס ואם זה חם או קר, אני מרגיש כאב, מאין דקירה עמומה.
נראה לי שזה במעבר של האוכל מהוושת לקיבה, אם אני מבין נכון את מבנה גוף האדם.
לפעמים אני מרגיש כאבים מתחת לצלע ימנית באותו אזור.
יש לציין שאני אתלט ללא מחלות תורשתיות וכן שכל בדיקות המעבדה, הקרדיולוגיה והגאסטרו שעשיתי יצאו תקינות כולל ביופסיות מהתריסריון והקיבה בבדיקת גסטרוסקופיה.
הא כן, מצאו לי בקע גולש קטן אבל לא נראה לי שיש קשר כי יש את זה להרבה באוכלוסייה.
אין לי עצירויות ולא שלשולים ולא גזים והכל תקין.
גם ניסיון של כדורים מסוג לוסק (לנטון, אומפרדקס) במשך למעלה מחודש לא הואילו בכלום.
משכחי כאבים זה לא פתרון למרות שלפעמים אני לוקח כאשר הכאבים מלווים אותי מספר שעות אחרי האוכל.
זה אולי נשמע מצחיק, אבל אני חושש שככל שעובר הזמן זה יסתבך ומשהו יתפוצץ לי בבטן.
שאלתי:
1. איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות (כולל אפילו סי טי) אבל אני סובל מכאבים בזמן אכילה???
2. האם ייתכן שיש לי אולקוס או גיסטריטיס שמורגש רק בזמן אכילה ושלא ראו בבדיקות?
3. והכי חשוב - מה עושים במצבי אם מוצו כל הבדיקות האפשריות?
תודה על הסבלנות ומצטער מראש על השאלות הרבות
שבוע טוב,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שאלת הבהרה
איתי02/05/2009בהנחה ויש לי דלקת בוושת ו/או בקיבה אליה היא מתחברת, ובהנחה ואני עובר למינון גבוה של אומפרדקס - פעמיים ביום 40 מ"ג, האם דיאטת נוזלים לשבוע(יוגורטים, מרקים, ביצה קלה וכו) מתוגברת בתוספי מזון, שמחירה ירידה במשקל, תעזור לריפוי מהיר יותר או שזו תהיה טיפשות מצידי?????
אני שואל מהטעם הפשוט שאני מרגיש שכל יום הכאבים בזמן אכילה מתגברים ואני לא רוצה להגיע למצב שלא אוכל יותר לאכול בגלל הכאב שיהפוך לבלתי נסבל.
שוב תודה
איתי דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקת מנומטריה נמצא שיש לי LES חלש
איתי04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לסיבת כאבים בעת בליעת מוצקים
פרופ' עמי ספרבר05/05/2009שלום איתי,
ב-3 הפניות שלך (ההמשכיות זו לזו) יש המון מידע והרבה שאלות, מה שמקשה מאוד לענות במסגרת פורום כזה.
במענה לשאלות הספציפיות:
1) אינני יודע מה מקור הכאבים שלך, אך בהחלט יתכן מצב שיש כאב והבדיקות תקינות - כשהבעיה היא בסף רגישות נמוך לגירויים שונים ואולי למצב חרדתי שמתפתח על רקע זה - שביטוי לזה הוא החשש שמשהו יתפוצץ בבטן שהזכרת.
2) אין אולקוס או גסטריטיס - אלה היו מתגלים בגסטרוסקופיה.
3) אינני חושב שמוצו כל האפשריות, ובייחוד הטיפוליות. אולם, אפשריות אלו אינן כוללות את הדברים שהעלית כרעיון להתנהלות עם תרופות, אוכל, וכד'.
אינני יודע אצל מי אתה מטופל (וגם אינני מעונין לדעת במסגרת זו), אך יש מקום לפנות למרכז העוסק בנושאים אלה ספציפית. אפשר לפנות על פי ההשתייכות הקופתית ואזור המגורים למכון גסטרו באיכילוב או תל-השומר - למרפאות העוסקות בבעיות וושט או בליעה.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?