מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמ"ראורי04/05/2009
פרופ' ספרבר שלום, כל חיי הייתה לי בטן יותר כואבת מלאחרים. לפני כשנתיים החלו לי סימפטומים של IBS הלכתי לגסטרולוגית ששלחה אותי לשלל בדיקות (לא פולשניות) כולל בריום שכולן יצאו תקינות. מהתמ"ר סבלתי מאוד במהלך שנתיים פיסית ונפשית ועל כך לא אפרט. אומר רק כי השנה חליתי בסינוסיטיס חריף ולקחתי אוגמנטין 1500 מיליגרם ביום למשך עשרה ימים והשלשולים שהיו לי במשך שנתיים נעלמו, התסמינים הפיסיולוגיים האחרים נחלשו גם הם ושאלתי היא: הכיצד הדבר? עשיתי המון בדיקות דם ששללו חיידקים מסוגים שונים. איך ניתן להסביר זאת?
תודה רבה
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ר
פרופ' עמי ספרבר05/05/2009שלום אורי,
יתכן שאתה משתייך לקבוצת אנשים עם מצב של שגשוג חיידקי במעיים. מצב זה אינו מתגלה בבדיקות לחיידקים, אלא בתבחיני נשיפה ספציפיים (וגם על זה חלוקות הדעות). במקרה כזה הטיפול באנטיביוטיקה עשוי לעשות שינוי במאזן החיידקי במעיים ועל ידי כך לשפר את המצב. במידה מסויימת זה דומה לטיפול בפרוביוטיקה. הבעיה היא שלשימוש בלתי מושכל באנטיביוטיקה יש מחירים שליליים מאוד הן ברמת הפרט ועוד יותר ברמת החברה (עלות, התפתחות חיידקים עמידים וכד').
במקרה שלך קיבלת אנטיביוטיקה מסיבה מוצדקת וככל הנראה אחת מ"תופעותהלוואי" היא שיפור במצב הבטן.
נחזיק אצבעות שהמצב החדש יתמיד.
בברכה,
פרופ' ספרבכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?