קנדידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנדידה
    נני
    10/05/2009

שלום,
    הובחנתי בפטריית הקנדידה במעי וכרגע אני נמצאת בדיאטה אנטי פטרייתית וטיפול תרופתי.
    בנוסף, אני אוכלת יוגורט כל יום + לוקחת כדורי פרוביוטיק על מנת להחזיר את החיידקים הטובים לגוף אך היוגורט + הכדורים גורמים לי לכאבי בטן ונפיחותה.
    האם זה דבר ידוע כשקיימת הפטרייה? האם להמשיך עם הפרוביוטיק בכל מקרה או שעדיף להפסיק?(ניסיתי כבר 3 סוגים שונים של כדורים).
    אשמח לעזרה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה

הוספת תגובה

• דרך אגב

נני
    10/05/2009

דרך אגב- בדיקת אי סבילות ללקטוז יצאה שלילית כך שאני יודעת שזו לא הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה

פרופ' עמי ספרבר
    12/05/2009

שלום רני,
    גם אם בדיקת הצואה חיובית לקנדידה אין לזה כל משמעות או קשר לתסמינים, ואין כל ערך לבדיקה. חבל על הזמן, הכסף, והחרדה שנגרמת.
    לא הייתי ממשיך לקחת חומרים שעושים לא טוב בגלל נושא הקנדידה.
    היותו את כנראה סובלת מבעיות במערכת העיכול, אני כן מציע להיפגש עם גסטרואנטרולוג לגבי מה שמפריע לך ודרכי אבחון וטיפול ראויים.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

נני
    12/05/2009

תודה רבה על התשובה.
    אני בכל מקרה לוקחת פרוביוטיקה- בלי שום קשר לקנדידה.
    מה לגבי הכאבי בטן שציינתי? האם זה דבר ידוע?
    האם להמשיך עם הפרוביוטיקה והיוגורט או להפסיק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

פרופ' עמי ספרבר
    12/05/2009

שלום שוב,
    ניסיתי לענות על השאלה, אך כנראה שהשובה לא היתה ברורה דיה. אם הפרוביוטיקה ו/או היוגורט גורמים לתסמינים הייתי מפסיק לאכול אותם ורואה מה מתפתח. אם הכאבים נמשכים או יש תסמינים אחרים במערכת העיכול הייתי פונה לגסטרואנטרולוג לייעוץ.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו