סובלת מתמ"ר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת מתמ"ר
    אגנס עזר
    18/05/2009

לד"ר ספרבר שלום
    אני סובלת מתמ"ר "קל" יחסית לכל המידע שאני הספקתי לדלות ממקורות שונים. ובכל זאת, אני סובלת מאד ואיני מוצאת פתרון. ניסיתי הכל- דיאטה, היפנוטרפיה, תרופות הרגעה וכו' - כלום. שמעתי על אמטיביוטיקה חדשה בארה"ב - ריפאקסימין - ככל שידוע לי אינו זמין בארץ. מה דעתך, כדאי להתאמץ להשיגו?
    אני סובלת מנפיחות תמידית בבטן, אפילו אחרי צום (יום כפור) ושלשולים ספורדיים שאינם קשים במיוחד ולא מפריעים חי בחיי היומיום. בכל זאת, אני מרגישה עיפות, חוסר אנרגיה ואי נוחות. הצד האסטתי גורם לי יסורים רבים וכל הנלווה לכך. תודה על תשובתך
    אגנס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מתמ"ר

הוספת תגובה

• סובלת מתמ"ר

פרופ' עמי ספרבר
    22/05/2009

שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה,
    לשאלה לגבי ריפאקסמין אין תשובה חד-משמעית. מדובר באנטיביוטיקה שברובה אינה נספגת בגוף ופועלת במערכת העיכול. הסיבה לשימוש בה מבוססת על ההנחה שאצל חלק מהחולים יש שגשוג חיידקי במעיים והאנטיביוטיקה פותרת את הבעיה, לפחות זמנית. התומך הראשי בטיפול זה הוא גסטרואנטרולוג רציני מאוד מלוס אנג'לס בארה"ב ולכן מתייחסים לרעיון בכובד ראש. לעומת זאת, מרבית הגסטרואנטרולוגים אינם תומכים בגישה הן מכיוון שאינם משוכנעים בעדויות ליעילות הטיפול והן מחשש לשימוש יתר לא מושכל בתכשירי אנטיביוטיקה.
    לאור זאת ולאור תיאור התסמינים שלך אני חושב שיש מקום לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג המתמחה בהפרעות תפקודיות של המעי במטרה לשקול ביחד אתך את כל חלופות הטיפול, כי ישנם טיפולים שטרם ניסית להערכתי.
    בברכת הצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו