מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מתמ"ראגנס עזר18/05/2009
לד"ר ספרבר שלום
אני סובלת מתמ"ר "קל" יחסית לכל המידע שאני הספקתי לדלות ממקורות שונים. ובכל זאת, אני סובלת מאד ואיני מוצאת פתרון. ניסיתי הכל- דיאטה, היפנוטרפיה, תרופות הרגעה וכו' - כלום. שמעתי על אמטיביוטיקה חדשה בארה"ב - ריפאקסימין - ככל שידוע לי אינו זמין בארץ. מה דעתך, כדאי להתאמץ להשיגו?
אני סובלת מנפיחות תמידית בבטן, אפילו אחרי צום (יום כפור) ושלשולים ספורדיים שאינם קשים במיוחד ולא מפריעים חי בחיי היומיום. בכל זאת, אני מרגישה עיפות, חוסר אנרגיה ואי נוחות. הצד האסטתי גורם לי יסורים רבים וכל הנלווה לכך. תודה על תשובתך
אגנס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מתמ"ר
פרופ' עמי ספרבר22/05/2009שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה,
לשאלה לגבי ריפאקסמין אין תשובה חד-משמעית. מדובר באנטיביוטיקה שברובה אינה נספגת בגוף ופועלת במערכת העיכול. הסיבה לשימוש בה מבוססת על ההנחה שאצל חלק מהחולים יש שגשוג חיידקי במעיים והאנטיביוטיקה פותרת את הבעיה, לפחות זמנית. התומך הראשי בטיפול זה הוא גסטרואנטרולוג רציני מאוד מלוס אנג'לס בארה"ב ולכן מתייחסים לרעיון בכובד ראש. לעומת זאת, מרבית הגסטרואנטרולוגים אינם תומכים בגישה הן מכיוון שאינם משוכנעים בעדויות ליעילות הטיפול והן מחשש לשימוש יתר לא מושכל בתכשירי אנטיביוטיקה.
לאור זאת ולאור תיאור התסמינים שלך אני חושב שיש מקום לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג המתמחה בהפרעות תפקודיות של המעי במטרה לשקול ביחד אתך את כל חלופות הטיפול, כי ישנם טיפולים שטרם ניסית להערכתי.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?