בדיקת קולונוסקופיה - תשובה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קולונוסקופיה - תשובה דחופה
    יהודית
    20/08/2007

שלום דר' אביטל - בסוף השבוע אני עומדת לעבור בדיקת קולונוסקופיה בעקבות גילוי דם סמוי בצואה, אין לי היסטוריה משפחתית בנושא ולכן, רציתי לשאול האם כדאי לי לעשות את הבדיקה הזו וירטואלית , אני מבקשת לחסוך מעצמי את הבדיקה הפולשנית. מה היתרונות והחסרונות לכך? אודה לך מאד על תשובה מהירה. יהודית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר שמואל אביטל
    22/08/2007

ראשית - את צריכה לבצע בדיקה! לגבי הכנה - בשתי הבדיקות עלייך לעבור את אותה ההכנה. היתרון של הבדיקה הוירטואלית הוא שלא מוחדר סיב אופטי ולכן הסיכוי לסיבוכים הוא קטן יותר מהבדיקה הרגילה (עם זאת אני חייב לציין ששיעור הסיבוכים כיום מקולונוסקופיה רגילה הוא נמוך ביותר - הרבה מתחת ל אחוז אחד). היתרון השני של הבדיקה הוירטואלית הוא שמבוצע CT שרואה איברים נוספים בחלל הבטן. החסרון העקרי בבדיקה הוירטואלית הוא שבמידה ויש ממצא חשוד כלשהוא (גם פוליפ קטן) זה בד"כ מחייב קולונוסקופיה רגילה. במידה והסבירות לממצא אצלך איננה גבוהה ויש לך כבר תור היתי ממליץ לך לבצע את הבדיקה.
    בהצלחה
    דר אביטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה

א.ר.
    04/11/2007

שלום אביטל הייתי רוצה שתאמרי איך זה לעבור את הקולונוסקופיה משום שאני עומדת לעבור אותה ויש בי פחד עצום.
    אנא מחקה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך זה לעבור קולונסקופיה?

נטע
    05/11/2007

הנה [a href=http://www.beok.co.il/SearchArticles.aspx?s=רותה%20כהן id=link]יומן אישי[/a] נפלא של מישהי שהיתה שם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו