מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי רגיזserub09/06/2009
שלום,
אני בן 23 ולפני שנתיים אובחנתי כבעל "מעי רגיז", אחרי אין ספור בדיקות ודיאטה שעברתי הוחלט שאכילת גלוטן מגבירה את הרגישות במעי (ולא אין לי צליאק). מאז אני מקפיד על תזונה מאוזנת ולרוב המצב בסדר.
ביום חמישי האחרון הייתי בחתונה, בה שתיתי לא מעט (ולא הרבה מדי), מיום למחרת ועד יום זה (4 ימים ברצף), ללא הפסקה, אני סובל משלשולים(יציאות מימיות וריריות בממוצע של 10 פעמים ביום) וכאבי בטן עזים. והשאלה שנשאלת, מה עלי לעשות?! אני מקפיד לשתות הרבה, לאכול כל דבר שיעודד עצירות אך כלום לא עוזר. בנוסף, בפעם האחרונה שזה קרה, נבדקתי בבדיקת קולונסקופיאה ושם הוחלט שאין סיבה לדאוג, כנראה ומדובר במעי רגיז..
אז לאחר ארבעה ימים של סבל, אחרי שאיבדתי את התקווה שזה התקף חולף וזה כבר יעבור, אני פונה אליכם בצפייה לעזרה.
מה אתם מציעים לעשות?
הניסיונות האחרונים שלי עם הרפואה הקונבציונלית העמידו אותי במצב של חוסר אונים, כשנאמר שאין טיפול לבעיה הזו. כך, שהטיפול שאני מקבל שדי מקל על הכאבים הוא דיקור סיני, אך כרגע אני ממש סובל ומודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
פרופ' עמי ספרבר09/06/2009שלום רב,
אנסה להתייחס לפניתך משני היבטים, דהיינו הבעיה הכללית והבעיה העכשווית.
מבלי לדעת את פרטי הבדיקות שעברת או את ההיסטוריה הרפואית, ומתוך הנחה שהאבחנה שקיבלת נכונה, אין זה נכון שאין מה לעשות. יש הרבה מה לעשות בנושא הטיפול בתסמונת המעי הרגיש. בענין זה אני מפנה אותך לספר שלי "לוקח לבטן במקום ללב? בהוצאת ידיעות אחרונות ואשמח גם לראות אותך במידה והנך מעונין.
לגבי המקרה הנוכחי. אתה מתאר מצב של "גסטרו-אנטריטיס" או "קלקול קיבה" בלשון לא רפואית. זה לכול להיות על רקע זיהומי (וריוס, חיידק, טפיל), על רקע דלקת חולפת, או כתוצאה מהתלקחות של מעי רגיש, אולי על רקע האוכל בחתונה. מבחינה רפואית מדובר עדיין באירוע "חריף" כלומר מוגבל בזמן שאינו מחייב בירור אלא אם הוא מלווה בסיבוכים כגון חום גבוה, הקאה ממושכת והתייבשות וכד'. פרק הזמן שאתה מתאר אינו מפתיע ואינו מבשר רעות. בינתיים אפשר לנסות טיפול סימפטומטי, לדוגמא על ידי קל-בטן או אימודיום. אם המצב לא ישתפר מעצמו בימים הקרובים רצוי לפנות לבדיקה על ידי רופא המשפחה.
בברכת החלמה מהירה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקח את הכדור אימאודים ותאכל אורז ל
מירי09/06/2009ותאכל אורז לבן מבושל רק במיים קצת שלוש ארבע פעמים ביום ואחרכך פירי תפוח אדמה עם אורז ובננה בלי תבלינים בלי שמן רק מים ותשתה הרבה מיים מורתחים עם קצת לימון ושיבא ולאט לאט תחזור אחרי שלושה ימים לאכול אבל בעדינות בלי תבלינים חריף ושמן זה יירגע אני מדברת מנסיון מר גם אני בעלת מעי רגיז ועברתי את הסיוט שלך ותשתה את המיים שבושלו בו האורז לפני שייגמרו המיים בבישול רפואה שלמה ממירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בבטן התחתונה
מעין10/06/2009שלום,
אני בת 20, אובחנתי כחולת צליאק מלפני 3.5 שנים. במהלך כל התקופה הזו, הבדיקות של הצליאק לא היו מאוזנות, כל חצי שנה נדרשתי לבקר בביה"ח אצל רופאת גסטרו.
בשלושה שבועות האחרונים אני חשה מעין דקירות חדות שבאות והולכות בעיקר בצד שמאל של הבטן התחתונה, יש לציין כי מידי פעם זה גם בצד ימין.
אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם מה אתם ממליצים לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?