שלשולים כבדים לאחר ארוחה גדולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים כבדים לאחר ארוחה גדולה
    שירי
    11/06/2009

שלום
    אני סובלת ממעי רגיז והבעייה העיקרית שלי היא שאם אני אוכלת ארוחה גדולה אז אני ישר משלשלת ואם אני למשל 3 שעות לא אוכלת ואח"כ אוכלת ארוחה אני משלשלת, הבדיקות יצאו בסדר
    אך אני מבקשת להבין מדוע אני משלשלת במצבים כאלה?
    בגלל זה אני משתדלת לאכול למשך כל היום ארוחות קטנות וצפופות,נגיד כל שעה כדי לא להעמיס על הבטן זה קורה גם בד"כ כאשר יום שלם לא הייתי בישרותים ופתאום הכל יוצא ומתפרץ כשלשול
    למה?
    האם מדובר בגסטרו קוליק?מדוע זה מתבטא בשלשול?מדוע הרפלקס אצלי יותר רגיש וערני?
    תודה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשולים כבדים לאחר ארוחה גדולה

פרופ' עמי ספרבר
    13/06/2009

שלום שירי,
    קרוב לוודאי שנתת את התשובה ביחד עם השאלה.
    בחולי מעי רגיש רבים יש רפלקס גסטרו-קולי חזק במיוחד. רפלקס זה גורם לרקטום להתכונן ליציאה לאחר אכילה. אצל רוב האנשים הוא חלש מאוד ולא מורגש כלל. חולי מעי רגיש רבים מרגישים צורך דחוף לרוץ לשירותים תוך כדי או מיד לאחר ארוחות. ברב המקרים התוצאה היא יציאה רכה או שלשול. אני מציע לפנות למומחה למעי רגיש לדון באפשריות לעזור לך עם הבעיה הזאת.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו