גנטיקה גילוי מוקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גנטיקה גילוי מוקדם
    פרח
    25/06/2009

אני בת 32 בריאה אם לבן שנתיים (IVF), אבי נפטר לפני 10 שנים בגיל 54 מסרטן לאחר 3 חודשים מרגע שהתלונן שלא מרגיש טוב. בביופסה שנלקחה מצווארו (בלוטות לימפה מוגדלות) נמצא גרורות קרצינומה, הביופסיה העידה על מקור במעי הגס, בבדיקת קולונוסקופיה נמצאו גידולים רבים במעי ובקיבה,, דגימות נלקחו אך ככל הנראה לא נמצא הגידול המקורי אלא רק גרורותיו. לצערי אבי נפטר בבית החולים במהלך טיפולי הכימותרפיה.
    כמו כן סבתא שלי (אמא של אימי) חלתה בסרטן השד, עברה כריתה מלאה וכימותרפיה והחלימה.

האם עליי לבצע איזושהי בדיקה לנשאות גן פגום? האם אני נמצאת בקבוצת סיכון ומה עליי לעשות בשגרה? - אודה על קבלת מידע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה גילוי מוקדם

הוספת תגובה

• גנטיקה -גילוי מוקדם

ד''ר אליזה טיומני
    26/06/2009

שלום לפרח
    לא כל כך הברור ממכתבך מה טיבם של גידולים רבים בקיבה ומעי הגס ?
    בכל מקרה גיל 54 -זה גיל צעיר מאוד ויכול לרמז על רק ע גנטית אך למעשה מדבריך-אין סיפור משפחתי אצל אביך?
    מקובל שמתחילים בדיקות מעי הגס כ20 שנה לפני סרטן ראשון במשפחה ז.א. כ 32-4 ממליצה לפנות ליעוץ גנטי במסגרת הקופה שלך ויפנו אותל לבית חולים למוכון גסטרו להמשך בירור.

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו