תוצאות בדיקת קולונוסקפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת קולונוסקפיה
    רות
    03/07/2009

שלום,
    ביום חמישי 2.7.2009 ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה. דף התשובה נמסר לי בידי האחות ללא כל הסבר . אם אפשר להסביר לי את פשר המשפט: נצפו סעיפים מרובים בסיגמואיד קולון , יתר המעי נמצא תקין. מהם סעיפים? תחת סעיף אבחנות נרשם miscelaneous: diverticulosis ו- anorectal: haemorrhodis . . אודה לך על הבהרה של הכתוב. כמובן שאפנה לרופאת המשפחה אבל בינתיים אשמח להבהרה.
    בתודה מראש
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת קולונוסקפיה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת קולונוסקפיה

פרופ' עמי ספרבר
    03/07/2009

שלום רותי,
    אין כל סיבה לדאגה מהתוצאות שמסרת.
    anorectal hemorrhoids - הכוונה לטחורים.
    סעיפים הם מעין כיסים בדופן המעי המתפתחים עם הגיל במרבית הנבדקים. בדרך כלל אין להם כל משמעות, הם לא גורמים בד"כ לתסמינים, אין כל קשר לסרטן, ואין צורך בטיפול למעט המלצה כללית לתוספת תאית וסובין בתזונה. המילה הלועזית לסעיפים האלה היא diverticules, כך שהאבחנה של diverticulosis פשוט חוזרת באנגלית על עובדת מציאת הסעיפים.
    סיגמואיד קולון מתייחס למעי הגס מצד שמאל - המקום השכיח למציאת סעיפים.
    שבת שלום,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

רות
    03/07/2009

פרופסור ספרבר המון תודה מאוד הרגעת אותי. כמו כן עלי לומר, כמי שנכנסת לפורום מאז גילוי סרטן המעי אצל בעלי לפני כשנה, שמאוד נעים לראות את התיחסותך לשואלים, את המקצועיות הרבה יחד עם אורך הרוח והעינינניות.שבת נהדרת
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו