הקרנת כאב.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרנת כאב.
    אנונימוס
    15/07/2009

לדר ספרבר-אני בת 35. סובלת מספר שנים מכאבי בטן,שילשולים, בחילות. עברתי בירור מקיף ולאחר מכן הוגדרתי כסובלת מ"מעי רגיז".
    בחצי שנה האחרונה הכאב "התיישב" בבטן שמאלית עליונה מתחת לצלעות לכיוון הגב והשכמה השמאלית.
    יש לציין שכאב הבטן "נדד" עם השנים ושינה את מקומו.
    באותו איזור של הצלעות השמאליות קיימת לעיתים קרובות תחושה של "קירקוק בטן" (כאילו המעים זזות ).
    וכן כשהכאב חזק הוא מלווה בשילשולים ויציאות מרובות של אוכל לא מעוכל וריר.
    ממה יכול לנבוע כאב במיקום כזה?
    האם זו הקרנת כאב ממקום אחר או הכאב מהקיבה או מהמעי?
    איזה טיפול לקחת בשביל להקל על זה? (יש לציין שאני מנסה להכנס להריון ולא כל כדור אפשרי).
    תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקרנת כאב.

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקרנה לצלעות

אנונימוס
    15/07/2009

שכחתי לציין שיש לי בקע בסרעפת , ריפלוקס ודלקת בוושט.(התגלו בגסטרוסקופיה לפני 7 חודשים).
    האם ממצאים אלו יכולים לגרום לכאבים שאני מתארת בצלעות השמאליות וומוקרנים לגב עליון שמאלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנת כאב

פרופ' עמי ספרבר
    16/07/2009

אנונימוס, שלום
    התיאור הכללי שלך הוא של שילוב של תסמונת מעי רגיש ביחד עם מחלת רפלוקס במערכת העיכול העליונה. לגבי הכאב הספציפי ששאלת לגביו, מבלי לבדוק אותך אי-אפשר לתת תשובה אינטליגנטית לשאלה. יש אפשרות שהכאב קשור ברפלוקס. אפשרות אחרת היא תופעה הנקראת "תסמונת כפף הטחול" או בלועזית "splenic flexure syndrome". מדובר במצב בו אוויר וגזים נכלאים בסיבוב של המעי הגס בבטן השמאלית העליונה שהוא לפעמים סיבוב חד. כתוצאה מזה יכול להיווצר לחץ המורגש ככאב בטן, לעתים עם קרינה לחזה שמאל עם חשש לבעיה בלב. הקירקורים שאת מתארת יכולים להיות ביטוי של תנועת אוויר ונוזלים באזור. בכל מקרה מדובר בבעיה לא נעימה, אך תמימה לגמרי שאינה כרוכה בסיכון כלשהו.
    כאמור, מדובר בהשערה בלבד ולא ניתן להוכיח זאת. בכל מקרה לדעתי את צריכה טיפול במעי הרגיש וזה רק באמצעות פגישה אישית, בייחוד לאור התוכנית להיכנס להריון (בהצלחה!).
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

אנונימוס
    17/07/2009

האם כאבים עזים בחזה עם תחושת חנק (כאילו תעוקת לב) יכולים להיות סימפטומים לבקע ולריפלוקס מהם אני סובלת?
    אני מייחסת את הכאב בצלעות ומתחת לחזה השמאלי לבקע הסרעפתי , מכיוון שיום אחד הכאב הוא בחזה ויום לאחר מכן עובר לצלעות ולהפך.
    איך אפשר לדעת האם זה שייך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו