הכנה לקולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לקולונוסקופיה
    אתי
    27/07/2009

שלום רב,
    אני בת 47 בריאה ועומדת לעבור לראשונה בדיקת קולונוסקופיה בגלל סיפור משפחתי.
    הוראות ההכנה שקיבלתי הן:
    בערב לפני הבדיקה 3 כדורי לקסדין. בבוקר הבדיקה 3 ליטרים של מרוקן. שעתיים לפני הבדיקה (שתתקיים בשעה 15:00) 2 חוקנים.
    שאלותי הן: נראה לי שההכנה אגרסיבית מאוד (3 משלשלים, מרוקן ושני חוקנים) האם זו אכן ההכנה המקובלת? האם אי אפשר לוותר על החוקנים?
    ביקשתי מהרופא חלופה למרוקן מאחר שאני מתקשה לשתות נוזלים בכמויות גדולות ולא נראה לי שאצליח לשתות כמות של 3 ליטרים בפרק הזמן הנדרש. לדברי הרופא אין שום דרך אחרת וזו ההכנה היחידה האפשרית. לדבריו סופודוקס כבר יצא משימוש ופיקו סלאקס לא עושה הכנה מספיק טובה. האם אכן כך?
    רוב תודות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    28/07/2009

שלום דפנה,
    יש כאן כמה שאלות.
    א) יש הוראות שונות במכונים שונים. העיקרון הוא ששווה לעשות כל מאמץ ליטול את כל ההכנה כי אם המעי אינו מספיק נקי יש אפשרות שהבדיקה תהיה מוגבלת באיכותה או שלא תיערך כלל ואז יהיה צורך לחזור על ההכנה.
    ב) גם כשהיה סופודקס היה צורך לשתות 3 ליטר נוזלים.
    ג) אינני מסכים שפיקו אלקס לא יכול להיות טוב להכנה, אך גם אז צריך לשתות אותה כמות של מים.
    השורה התחתונה היא שכל שיטה וחומר מחייבים שתית כמות גדולה של נווזלים, במקרה של מרוקן החומר עצמו, ובמקרה של פיקו סלקס מים.
    באיחולי הצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו