שאלה לפרופ' עמי ספרבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' עמי ספרבר
    יובל
    06/08/2009

שלום,

אני בן 32, לפני מספר שנים אובחנתי כסובל ממעי רגיש. ביצעתי כל מיני שינויים החיי שחלקם אומנם עוזרים אך לצערי אלמנט החרדה עדיין דובק בי (גם בו אני מנסה לטפל כרגע).

כיום כשאני עומד בפני שירות מילואים נתן לי מומחה לגסטרואנטרולוגיה שטיפל בי עד היום מכתב ובו הוא מבקש שיפנו אותי לוע"ר לשם קביעת פרופיל וסעיפי ליקוי.

הדבר שאני הכי מפחד ממנו זה שועדה שכזו תקבע לי סעיף נפשי כל שהוא. האם אתה יודע אם זה יכול לקרות? האם חלק מהסעיפי הליקוי שהם יכולים לקבוע מכילים בתוכם גם סעיף נפשי?

תודה מראש
    יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' עמי ספרבר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' עמי ספרבר

פרופ' עמי ספרבר
    08/08/2009

שלום יובל,
    אינני בטוח שאני מוסמך לענות על השאלה הזאת כי מזמן אין לי קשר עם ועדות רפואיות בצבא.
    בכל מקרה, אם הפניה היא רק לגבי התסמינים של מעי רגיש אין סיבה, לדעתי, לקבוע סעיף נפשי. ביחד עם זאת גם הסעיף שייקבע לא יהיה נמוך במיוחד. שחרור משירות מילואים או שינוי תנאי שירות יהיה תלוי יותר בתוכן המכתב הרפואי מאשר בקביעת הפרופיל.
    לעומת זאת, אם מדובר במצבי חרדה וזה מוקד המכתב הרפואי, אז כן יש מצב שיקבעו סעיף נפשי בהתאם.
    עד כאן תשובתי הלא לגמרי מוסמכת.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו