מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן שנתיים וחציילנה09/08/2009
שלום! אני בת 36. לפני שנתיים וחצי היה לי מין התקף לא ברור בבטן בדיוק בזמן היציאה. הכאב הזכיר את הצירים אך היה ממוקם בצד ימין למעלה תחת הצלעות. הרופאה הודיעה שככל הנראה זה קילקול קיבה מפני שסיפרתי שיום לפני היה יום הולדת של בני ואכלתי כל מיני מאכלים. כך נגמר ונשכח אך אחרי חודש שוב אותו כאב ויותר ארוך-3 שעות לאחר אלגוליזין.התחלתי עם הבדיקות דם,צואה,שתן-תקין. עברתי US , גסטרו וקולונו, CT ושיקוף מעי דק - הכול תקין. אבל עכשיו הכאבים כמעט כל יום ללא קשר לאוכל או ליציאות. נתנו לי טיפולים בלי סוף - קולוטאל, נותנסיל , תרופות נגד דיכאון - כלום לא עזר. אני כבר לא פונה לרופאים,כי הם חושבים שאני סתם מחפשת.
שאלתי היא כזאת - בזמן ביצוע קולונוסקופיה הרגשתי כאבים חזקים אפילו בתישתוש ועל הסיכום כתוב שההכנה הייתה טובה, אך בגלל הכאבים החזקים היגיעו רק עד HEPATIC FLEXUR וכל מה שראו תקין. יכול להיות שדווקא בחלק האחרון (שהוא בדיוק מימין איפה שהכאב) יש משהו או שאני באמת "סתם מחפשת"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר אליזה טיומני09/08/2009שלום לילנה.
הסיפור של כאב בטן הנמשך כבר שנתיים וחצי-כלל את כל הבדיקות האפשריות שעברת - ולמעשה לא ננמצא דבר וגם לא התפתח איזה ממצא כמו דלקת או אחר.
כל אלה למעשה מצביעים יותר לכיוון של כאב תפקודי .
בכדי לראות טוב את הפינה של כפף הכבד במעי הגס -אפשר לבצע קולוגרפיה וירטואלית אשר בנוסף להדגמת המעי מראה את שאר אברי הבטן .כדאי לעשות את הבדיקה הזו בכדי לראות אם יש דינאמיקה.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוזר נגד כאב תפקודי?
ילנה11/08/2009תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת-אולי יש תרופה כלשהי שתמנע את הכאבים האילה,אז פשוט אקח אותה קבוע.
ועוד אם אפשר לעזור לי.שמעתי שיש מין גידול הנקרא קרצינואיד שלא נראה כל כך כי הוא קטן. רופא מטפל יכול לתת לי הפניה לבדיקת קרצינואיד או שזה גם בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוזר לכאב תפקוגי
ד''ר אליזה טיומני11/08/2009שלום לילנה
יש לא מעט תרופות וטיפולים אלטרנאטיביים לבעיות תפקודיות של מערכת העיכול
כדאי לך לפנות לגסטרואנטרולוג או אם את רוצה -יש מרפאה לבעיות תפקודיות במכון גסטרו בבית חולים איכילוב בתל אביב
בדיקות לקרצינואיד לא מסובכות -בדיקות דם ושתן -רופא יכול לתת לך
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?