מעי רגיז, האם ניתן להחלים ממחלה זו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיז, האם ניתן להחלים ממחלה זו?
    מודאג
    16/08/2009

שלום רב,

אני בן 24, מזה שנתיים וחצי סובל מתסמונת המעי הרגיז, רציתי לשאות האם אפשר להחלים ממחלה זו? והאם תסמונת המעי הרגיז לפי מדע הרפואה היא מחלה? כי הרופא אמר לי שזו לא מחלה, אינני כל כך משוכנע בדבריו, אבל האם הוא צודק?

שאלה שנייה: כתוצאה מתסמונת המעי הרגיז אני סובל מגיהוקים רבים אחרי שתייה ואוכל, וזה מה שמפריע לי במיוחד, אין לי שלשולים או עצירות באופן מוגבר, רציתי לשאול איך ניתן למנוע גיהוקים ע"י טיפול מסויים למחלה זו? והאם בכלל יש טיפול ואפשר להחלים ממחלה זו?

לציין כי אני נולדתי בריא.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעי רגיז, האם ניתן להחלים ממחלה זו?

פרופ' עמי ספרבר
    16/08/2009

שלום רב,
    על פי התיאור אינני בטוח שמדובר בתסמונת המעי הרגיש, כי אבחנה זו מחייבת, בין היתר, הפרעה בהרגל היציאה. בכל מקרה הגיהוקים נובעים מבליעת אוויר ביתר ולא מתסמונת המעי הרגיש.

אני מציע לך לקרוא את הספר שלי, אם לא עשית זאת, על מנת לקבל מענה לשאלותיך ולפנות לייעוץ אצל רופא המתמחה בנושאים אלה, בהתאם לאזור מגוריך. אם אתה באזור המרכז אפשר במרכז הרפואי איכילוב (השירות להפרעות תפקודיות במערכת העיכול).
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המעי הגס

סילביה
    23/09/2009

השאלה שלי היא האם יש הבדל בין לבין המעי הדק.
    כאשר יש את התסמונת המעי הרגיז.
    האם התסמונת באה לידי ביטוי בכאביה רק במעי הדק או גם בגס.
    או בשניהם?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו