CT - עיבוי דופן בכפף הכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CT - עיבוי דופן בכפף הכבד
    בתיה
    18/08/2009

שלום רב,
    אתמול ביליתי רוב היום במיון בעקבות כאבים בצד ימין בבטן.
    לאחרCT הממצאים הם : עיבוי דופן בכפף הכבד שטיבו לא ברור, לקורולציה עם קולונוסקפיה.

השאלות שלי הן :
    1. אני בראיה בד"כ - מה יכול לגרום לתופעה זו ?
    2. הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי : FLAGYL , CIPROFLOXACIN
    שני הכדורים גורמים לי לכאבי ראש חזקים מאוד ובחילות - האם נורמלי?
    3.מה ההבדל בין קולונוסקפיה רגילה לוירטואלית ומה מומלץ במקרה שלי? (הרופא לא ציין )

תודה
    בתיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CT - עיבוי דופן בכפף הכבד

הוספת תגובה

• עיבויי דופן בכפף הכבד

ד''ר אליעד קרין
    18/08/2009

לבתיה שלום רב

מספר פרטים חשובים - גיל, משך הכאבים, שלשול, עצירות, חום, מה היו מימצאי המעבדה, סיפור משפחתי של מחלות מעי דלקתיות או פוליפים.
    המימצא בCT יתכן קשור לכאב הבטן אם עי לא בהכרח
    עיבויי דופן יכול להגרם כתוצאה מתהליכים דלקתיים במעי או תהליכים גידוליים - אך חשוב לציין כי לעיתים קרובות המימצא יתכן ואינו מיצג בעיה כלשהי אלא רק נראה כעיבויי ואינו עיבויי אמיתי.
    בכל אופן כאשר יש מימצא שכזה שטיבו אינו ברור לאור האבחנה המבדלת יש צורך בבדיקה מדוייקת יותר של המעי הגס - קיימת עדיפות לקולונוסקופיה אמיתית ולא וירטואלית מאחר וזו יכולה לדון במימצאים ברירית המעי ואף ניתן לדגום אותם לבדיקה פאטולוגית.
    ממליץ לך לפנות עם המימצאים להמשך בירור - ורצויי עבור תחילה שנית על בדיקת ה CT שבוצעה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו