טחורים ומעי רגיז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחורים ומעי רגיז
    איריס
    26/08/2009

שלום רב!

מזה כחצי שנה סובלת מטחורים פנימיים דרגה 2 . כן סובלת מעצירות ושלשולים לסירוגין ויש ימים
    שיש לי יציאות תקינות . רופאת גסטרו אמרה שיש לי כנראה מעי רגיש ( על סמך בדיקות דם שעשיתי
    באותה תקופה בגלל סיבה אחרת) .יש לציין שאני במתח כבר ברבה זמן.
    שאלתי היא האם כדורי פרוביוטיקה יכולים לעזור ליציאות סדירות ולגזים מפי הטבעת.

תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחורים ומעי רגיז

הוספת תגובה

• טחורים ומעי רגיז

פרופ' עמי ספרבר
    27/08/2009

שלום איריס,
    ראשית אין קשר בין טחורים למעי רגיש. לא ברור לי מהפניה אם את עושה קשר כזה, אך אין ובמידה וצריך לטפל בטחורים (למשל דימום), יש לעשות זאת בלי קשר למעי הרגיש.
    שנית, מעי רגיש מאובחן על ידי התסמינים ובדיקת מינימליות, אך לא תמיד רק בדיקןת דם. בכל מקרה, אם בדיקות הדם לא כללו בדיקה לשלול מחלת הצליאק יש מקום לעשות זאת.
    שלישית, יש מכלול של טיפולים למעי רגיש יש עשויות להפחית סבל ולשפר איכות חיים. יש מקרים בהם פרוביוטיקה עשויה לעזור, אם כי לא כל סוג של פרוביוטיקה. רצוי לדעת שהמידע המדעי לגבי היעילות של השימוש בטיפול זה אינו חד-משמעיץ
    בשורה התחתונה אני מציע לך לפנות לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג המתמחה בטיפול בהפרעה זו.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו