כאבים ברום הבטן{שאלה לפרופ ספרבר}

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברום הבטן{שאלה לפרופ ספרבר}
    משה
    11/09/2009

אני סובל כחודשיים מכאבים קבועיים ברום הבטן עם התקפות כאב חזקות} שיהוקים רבים אחרי האוכל.נוגדי חומצה חזקים ומשככי כאבים כמעט ולא עוזרים.עברתי גסטרוסקוםיה לפני חודשיים אובחנה גסטריטיס דאודוניטיס ואיזופאגיטיס קלים ואולי בקע קטן.ונמצא חיידק הליקובקטר שבעקבותיו קיבלתי אנטיביוטיקה.הכאבים והשיהוקים וגם בחילות ממשיכים
    אין לי שינויים ביציאות.
    המשכתי בבירור סיטי בטן קפסולה ומנומטריה של הושט
    הכל היה תקין פרט למנומטיה שבה נמצאה הפרעה קשה .התכווצות לא תקינה ובעיה בבליעה
    מה פשר הסימפטומים והתוצאות הנל.האם מתאים לושט רגיזה או מעי עצבני ואיך אפשר לטפל
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן

פרופ' עמי ספרבר
    13/09/2009

שלום רב משה,
    בשלב זה לא ניתן להגיד בוודאות מה מקור התסמינים שלך, מה גם שחסר מידע לגבי גילך, בדיקות מעבדה, מחלות אחרות אם יש, ותרופות קבועות.
    בכל מקרה, לא מדובר במעי רגיש, בייחוד לנוכח יציאות סדירות. יש שני ממצאים שמחייבים התייחסות והם דלקת מפושטת במערכת העיכול העליונה (ושט, קיבה, ותרסריון) וממצא במנומטריה. המרכיב הנוסף הוא היעדר תגובה לטיפול.
    בשלב זה אני חושב שיש מקום לשקול חזרה על בדיקת הגסטרוסקופיה, לוודא מחיקת ההליקובקטר, ופניה למרפאת המתמחה לבעיות ושט ובליעה. באזור המרכז ישנן מרפאות כאלו, ביו היתר, במרכז הרפואי איכילוב, במרכז הרפואי שיבא, ובבילינסון.
    לגבי השאלה אם מדובר אולי ב"ושט רגיז" ישנה אפשר שמדובר במה שקרוי במונחים רפואיים NCCP או כאבים בחזה אשר אינם על רקע לבבי. בעיה כזו גם תיבדק ותטופל במרפאות הנ"ל.
    באיחולי בריאות ושנה טובה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו