מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת זריקת וולטרן 75 מ"ג על הבטן?איתי דניאל15/09/2009
שלום,
ביום חמישי האחרון קיבלתי זריקת וולטרן בישבן (ישר למחזור הדם) בגין דלקת (בורסה) בעקב אחורי בקרסול.
לצערי, אני מאוד מאוד רגיש במערכת העיכול אבל עד היום, לשמחתי, לא נמצא אצלי אולקוס, גסטריטיס, חיידק היליקובקטור וכו'.
עכשיו אני בבעיה – מחד, בגלל הרגישות במערכת העיכול מאוד חרדתי ורגיש בגוף לכל טיפול בצורת כדורים (לא סטרואידים נוגדי דלקת) או נוזל שאני מכניס לגופי ולכן מעדיף לא לקחת יותר כלום ומאידך הנפיחות ברגל ממשיכה לגדול, הדלקת לא יורדת והכאבים מתחזקים מיום ליום.
שאלותיי:
1. האם שייתכן שכל הכאבים שלי בבטן, שרובם מתרכזים קצת מעל הפופיק מצד שמאל (איזה חלק זה במערכת העיכול???)נובעים מהזריקת וולטרן שקיבלתי בשבוע שעבר ביום חמישי ואם התשובה חיובית, האם זה תחילתו של אולקוס ומה אני יכול לעשות/לקחת כדי לטפל בבעיה לפני שתחמיר או שהסימפטומים אמורים להעלם לבד?
(אני סובל כבר כמה ימים מדיקורת ומיחושים מציקים באזור).
2. האם זה נכון שבגלל שהזריקה נינתה ישירות לישבן ונכנסה למחזור הדם בלי לעבור דרך מערכת העיכול כמו כדור שבולעים, בהכרח מבטלת אפשרות לנזק במערכת העיכול או שאין קשר בין הדברים?
3. במידה ואדרש לקחת עוד זריקות/כדורים, איך אני יכול לטפל בבעית הדלקת מבחינה אורטופדית בלי לפגוע במערכת העיכול/כליות - והאם לקחת כדור ממשפחת PPI (לוסק, לנטון, אומפרדקס) מבטל או ממזער לחלוטין את הפגיעה האפשרית?
4.אול שאלה קצת טיפשית ובכל זאת, דבר אחרון חביב שחשוב לי לדעת, האם שימוש מוגבר במשככי כאבים ו/או נוגדי דלקת בצורת כדורים/זריקות (וולטרן, קורטיזון, סטרואידים) יכול להיות טריגר להתחלת תהליך סרטני באזור הלבלב-כבד-קיבה-מעי גס/דק????
תודה על התשובה ושנה טובה...
איתי דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת זריקת וולטרן 75 מ"ג על הבטן?
פרופ' עמי ספרבר17/09/2009שלום איתי ושנה טובה,
תרופות כגון וולטרן (בשפתנו תרופות NSAIDs) עלולות לגרום תופעות לוואי כגון כאב בטן ו/או בחילה, גם בזריקה לשריר וגם בנרות. רוב תופעות לוואי אינן קשורות לאולכוס, אם כי לא ניתן לשלול אולכוס רק על סמך תסמינים. במקרה שלך נשמע כאילו שיש מרכיב של "נבואה שמגשימה את עצמה" כלומר ההחרדה מולידה תופעות לוואי ויש מקום לטפל בחרדתיות.
אם יש חובה להמשיך בטיפול כזה אפשר לנסות להגן על הקיבה באמצעות תרופות PPI כפי ששאלת.
השאלה לגבי סרטן מבטאת, להערכתי, את החרדות יותר מאשר סכנה אמיתית.
בברכת שנה טובה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל שאלת הבהרה ברשותך...
איתי דניאל17/09/2009שלום פרופ' פרבר היקר,
תודה על המענה לשאלתי, אבל:
אין לי כאבי בטן טיפוסיים ו/או שילשולים ו/או עצירויות....אלא יותר אי נוחות במרכז הבטן ולמטה בצורת מיחושים ודקירות - בעיקר בצד שמאל שבאים והולכים לסירוגין מזה שבוע כל כמה שעות מהיום שלקחתי את הזריקה (יום חמישי שעבר).
אפרופו פיגמליון, האם אלה יסימפטומים טיפוסיים לחרדה שיחלפו מאיליהם ברגע שאני לא אתן לתחושה המציקה בגופי לנהל את מוחי או שקיים סיכוי שזה בכל זאת כן יכול להיות מהשפעה זריקת הוולטרן שלקחתי פעם אחת ושווה בדיקה של גסטרואנטרולוג?
גם לך ולכל בני ביתך ויקירך שנה טובה ומוברכת
איתי דניאל
נ.ב: שבועיים קודם לזריקה לקחתי ארקוקסיה 90 מ"גX10 כדורים סה"כ....אז אולי הזריקה שגם היא חומר אנטי דלקתי הייתה הטריגר לסימפטומים, אבל שוב, רק הנחה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל שאלת הבהרה ברשותך...
פרופ' עמי ספרבר18/09/2009איתי, שלום
זה באמת נהיה מורכב מדי לתשובה דרך האינטרנט. אני מציע שכן תקבע ייעוץ אצל רופא גסטרו כדי לדון בשאלות שאתה מעלה.
חג שמח,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?