קרוהן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוהן?
    אייל
    11/09/2007

שלום.
    לפני כחודש וחצי הופיעו בחילות חזקות מלוות בחוסר תיאבון, כאב בטן בצד ימין תחתון וחום 37.5. לאחר שנשלל אפנדציט בוצעו בדיקות דם ושתן, אולטרה סאונד בטן עליונה וסי טי - כולם תקינים ואפילו התייעצתי אתכם באתר- למעט ממצאים קטנים מידי לאפיון בכבד שהבנתי שבד"כ זה חסר חשיבות.

רופא הגסטרו' שלי חשב שמדובר בזיהום כל שהוא מאחר והחום לא יורד, לכן רשם לי דוקסילין 100 למשך 10 ימים. יש לציין שירדתי במשקל כ4 ק"ג ועדיין לא הצלחתי לעלות במשקל למרות שהתיאבון חזר ואני אוכל כרגיל.

כיום לאחר שסיימתי עם האנטיב' אין שום שינויי, מאחר ואני טס הרבה למקומות טרופיים פניתי למומחה למח' טרופיות והוא חושב שיתכן ומדובר בטפיל כל שהוא והמליץ לי לקחת אסקזול 400 מג' פעמיים ביום למשך שבוע. סיפרתי לו שאני חושש מקרוהן והוא טען שלא יתכן שמדובר בקרוהן משום תוצאות בדיקות הדם הטובות שלי.

שאלותי הן:
    1. האם באמת אין חשש לקרוהן לאור ב.הדם או שלא מחייב?
    2. האם אני יכול להתחיל מייד אם האסקוזול או שעליי להמתין מס' ימים לאחר האנטיביוטיקה?ובכלל מה דעתכם על אופצ' הטפילית?
    3.אני בן 38 סובל מרפלוקס כשנה וחצי אך לא נוטל תרופות. האם לאדם הסובל מרפלוקס ניתן להשתמש באסקזול? האם יתכן והצרבות נגרמות למעשה מטפיל ולא מרפלוקס?
    4. בעוד כשבוע עלי לטוס למזרח הרחוק ושבוע אח"כ לדרום אפריקה. בהנחה שאתחיל בטיפול(אסקזול) האם בטוח לטוס או שעליי לבטל?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן?

הוספת תגובה

• קרוהן ?

ד''ר שמואל אביטל
    19/09/2007

הסבירות לקרון היא נמוכה מאחר ואין עדות לדלקת המעי ב CT . עם זאת שום דבר ברפואה הוא לא 100% .
    אני לא מכיר מחלת רפלקס הנגרמת ע"י טפילים.
    לגבי הטיפול באסקזול כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.
    לגבי הטיול - לפי הרגשתך הכללית. אני לא רואה מניעה רפואית משמעותי בהנחה שתה מרגיש סביר.
    דר אביטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו