שאלות בנושא גסטרו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנושא גסטרו
    ענת
    04/10/2009

שלום רב,
    אני בת 33, בריאה בד"כ, סובלת קצת ממשקל עודף.
    הגעתי לרופא המשפחה עקב דימום רקטלי ודקירות בחלק שבין הבטן העליונה לחזה. הרופא מישש את בטני וחש מלאות בבטן ומכאן נשלחתי לבצע המון בדיקות ... בדיקות דם, אולטרסאונד בטן, ct בטן, בדיקה אצל פרוקטולוג, רופא גסטרו וכו'. מיותר לציין שהמצב הזה די מלחיץ ... בבדיקה אצל הפרוקטולוג נאמר לי שהכל תקין וייתכן כי טחור פנימי קטן ממנו סבלתי לפני 3 שנים הוא זה שדימם או אולי וריד שהיה גדול מהרגיל נפגע ודימם. היום הייתי אצל הגסטרואנטרולוג ונשלחתי לבצע בדיקות דם נוספות, מיפוי כבד וכן - התבקשתי לקבוע תור לקולונוסקופיה.

שאלותיי הן :
    1. בבדיקת האלוטרסאונד נראה כבד שומני ומוגדל ועל כן התבקשתי לבצע מיפוי כבד במכון לרפואה גרעינית. ממה יכול לנבוע כבד מוגדל? מהו מיפוי כבד ומה הוא בא לבדוק? האם יש הכנות שיש לבצע לפני בדיקת מיפוי כבד?
    2. קולונוסקופיה - עוד בדיקה שנאמר לי שאצטרך לבצע כדי לבדוק האם הדימום נובע מהמעי ... הבנתי שצריך להספיק לקחת ברזל 4 ימים לפני הבדיקה. האם צריך להפסיק לקחת גם חומצה פולית 4 ימים לפני הקולונסקופיה ?

3. שכחתי לציים בפני הגסטרואנטרולוג שאני סובלת גם מגזים כבר כמה שנים, אני לא יודעת אם יש לכך חשיבות למקרה זה. האם לדעתך זה מידע חשוב שיש לציינו בפניו? האם יש קשר לדימום או שמדובר בדבר שונה לגמרי? ממה יכולים לנבוע הגזים הללו ? (הם מפריעים בעיקר מבחינה חברתית, ריח ...).
    4. אני מקווה שזה בסדר לשאול כאן - האם למישהו יש חוות דעת על ד"ר אליהו שמש מרמת גן ?

תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא גסטרו

הוספת תגובה

• שאלות בנושא גסטרו

פרופ' עמי ספרבר
    05/10/2009

שלום רב,
    לשאלותייך:
    1) הכבד המוגדל נובע, קרוב לוודאי, מאגירת שומן בתוכו. הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות הוא הפחתת משקל. לא ברור לי בדיוק מדוע עושים מיפוי כבד. רצוי שתשאלי את הרופא המפנה. אין לבדיקה הכנות מיוחודות והיא אינה כרוכה בכאב מלבד הדקירה של זריקת חומר הבדיקה לוריד.
    2) אין צורך להפסיק חומצה פולית לפני קולונוסקופיה
    3) אין צורך לציין את נושא הגזים לפני הבדיקה. הם יכולים לנבוע מתזונה, רגישות למזונות, מעי רגיש, ועוד גורמים רבים.
    4) אני מצטער, אבל השאלה הזאת אמנם אינה במקום.
    בברכת הצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו