מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי רגיז- המשךיוליה05/10/2009
ואז 10 ימים לאחר ההתקף השלישי הגיע התקף רביעי שהיה קשה- כאבי בטן חזקים בעיקר בבטן עליונה במשך 8 ימים, קצת שלשולים (פעם אחת גם היה שלשול בלילה), עוד פעם עליה קלה מאד של חום (37.4) והרגשת חולי. ואז זה שוב נרגע מעצמו. מאז ועד היום חויתי עוד 2 התקפים : אחד היה דומה להתקף רגיל של מעי רגיז ועבר אחרי יום (למרות שגם אז היו לי כאבי בטן בלילה), ושבוע אח"כ התקף נוסף קל יחסית שנמשך כ-4 ימים שגם בו הבטן כאבה בלילה (בעיקר בטן עליונה), היו יציאות רכות ושב הייתה עליה מאד קלה של חום והרגשת חולי.
אני עברתי תקופה מאד לחוצה וקשה בחיי בזמן האחרון ושמתי לב שמה שהרבה פעמים מקדים את ההתקפים זה התקופות שבהן אני בלחץ גדול. בנוסף, לא יודעת אם זה קשור אך בחודש וחצי האחרונים הרגשתי גם הרעה בבעיות עם השתן ובתסמינים של אנדומטריוזיס למרות שאני ממשיכה בנטילת הגלולות. כמו כן ירדתי כ-3 ק"ג במשקל.
יחד עם זאת זה כבר לא כ"כ דומה למעי רגיז שהיה לפניכן- רוב הזמן יש אי נוחות בבטן וזה לפעמים קצת פוגע בתפקוד שלי. ההתעוררות בלילה, מיקום הכאב- לרוב בבטן העליונה, עליות קלות של חום, תדירות ועוצמת ההתקפים- כל זה לא ממש אופייני לי. באחד מההתקפים גם ניסיתי לקחת קולוטאל שנרשם לי נגד כאב יבטן וזה לא ממש עזר.
פניתי שוב לרופא גסטרו. עשיתי בדיקות דם בעיצומו של אחד ההתקפים שיצאו תקינות חוץ מעליה בליוקוציטים ונייטרופילים וירידה בלימפוציטים.
תרבית צואה לחיידקים ופרזיטים-שלילית
נוגדנים ASCA- שליליים
אולטרסאונד בטן- תקין לחלוטין
רופא גסטרו הפנה אותי לבדיקת C.T. בטן עם מניטול שגם יצאה תקינה לחלוטין
אני לא ממש מבינה מה קורה איתי :האם זה עדיין דומה למעי רגיז? איך עלי להתנהג? האם אני יכולה לאכול הכל?
אשמח לחוות דעתך המלומדת.
בכבוד רב ובתודה מראש,
יוליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז- המשך
פרופ' עמי ספרבר07/10/2009יוליה, שלום רב
תודה על השאלה. אני מבין שאת לחוצה וסובלת ומבקשת עזרה. ביחד עם זאת אורך הפניה שלך ופירוט היתר בתיאורים אינם מתאימים לאינטרנט ומקשים מאוד על המשיב. הם מתאימים לייעוץ פרטני אצל רופא מומחה.
לענין עצמו. על פי תיאורך יש שוני בין התסמינים שמלווים אותך כל השנים לתסמינים מהם את סובלת כעת, ובעיקר ההופעה של חום, אופי ומיקום הכאב וההתעוררות הלילית.
קרוב לודאי שבכל זאת מדובר בהפרעה תפקודית מסוג מעי רגיש, אך השינוי בתסמינים מצדיק את הבירור שאת עוברת. על מנת להחליט אם יש צורך להמשיך בבירור או לא יש מקום לביקורת אצל רופא הגסטרו שלך או לייעוץ אצל רופא המתמחה בהפרעות תפקודיות של מערכת העיכול. אז יוחלט לגבי המשך בירור או טיפול חדש.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?