מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולונוסקופיה וסיטי בטןענת07/10/2009
שלום,
עליי לבצע את שתי הבדיקות : קולונוסקופיה + ct בטן עם ניגודיות.
שאלתי היא האם יש מרווח זמן שצריך שיהיה בין שתי הבדיקות?
בעקרון נקבע לי תור לקולונוסקופיה ויש לי אפשרות לעשות את הסיטי יומיים לפני או יומיים אחרי. האם ישנה העדפה בהתחשב בעובדה שלפני הביסי שותים חומר לניגודיות ? האם זה יכול להשפיע על הקולונוסקופיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה וסיטי בטן
פרופ' עמי ספרבר07/10/2009שלום עדן,
בדרך כלל רצוי שה-CT יתבצע לפני הקולונוסקופיה, או כמה ימים לאחר מכן. זה חשוב יותר כשמדובר בצילום עם בריום שאינו מתפנה מהמעי במהירות ועלול להפריע לראיה בקולונוסקופיה. החומר ששותים לצילום שלך מתפנה מהר יותר מהר ומפריע הרבה פחות, אך בכל זאת הייתי מחכה במה ימים לפני הקולונוסקופיה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
ענת07/10/2009ד"ר שלום,
כמה ימים מומלץ לחכות בין הבדיקות?
אם הקולונסקופיה ביום ד' בערב- האם ניתן לבצע את הסיטי ביום א' שלאחר מכן ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
פרופ' עמי ספרבר08/10/2009אין שום בעיה לעשות סי.טי אחרי קולוננוסקופיה כפי שציינת.
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיימת תלות בין הבדיקות?
ענת08/10/2009המון תודה על התשובות המהירות!
שאלה אחרונה לי אליך. האם יש תלות בין שתי הבדיקות? אחת חייבת להתבצע לפני השניה?
אני שואלת כי בסופו של דבר הסיטי בטן נקבע לי לארבעה ימים לאחרי בדיקת הקולונוסקופיה ואני רוצה לוודא שהגסטרואנטרולוג לא זקוק לממצאי בדיקת הסיטי לפני שהוא מבצע את הקולונוסקופיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיימת תלות בין הבדיקות?
פרופ' עמי ספרבר09/10/2009אין בזה כל בעיה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?