מיפוי כבד וטחול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי כבד וטחול
    ענת
    20/10/2009

ד"ר שלום רב,
    בהמשלך לשאלתי הקודמת לגבי מיפוי כבד וטחול, האם תוכל להסביר לי מהי משמעות 2 המשפטים הבאים ? אינני מבינה את המונחים הרפואיים ואשמח אם תסביר לי אותם, כי זה נשמע קצת מפחיד.

1. ריכוז החומר : חוסר הומוגניות בקליטה בעיקר באזור בינאונתי ואונה שמאל. ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקאלי תוך כבדי.
    2. אין לראות ריכוז יתר של החומר במח העצמות.

כמו כן מהי המשמעות של כך שהטחול מוגדל במידה קלה ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כבד וטחול

הוספת תגובה

• מיפוי כבד

ד''ר אליזה טיומני
    20/10/2009

שלום לענת
    בדיקת מיפוי מתבצעת למטרת להדגים קליטת חומר רדיואקטיבי טכנציום בעברים שונים .
    לפעמים כאשר יש מחלה בעברים מוצקים קליטה היא לא אחידה -אבל לפעמים גם בעבר בריא קליטב היא לא שווה
    במידה וחושדים במחלת כבד-מחפסים מה היא היחס בין קליטה בטחול ובכבד ואם יש קליטה במוח העצמות-במחלת שחמת הכבד יש קליטה מוגברת מעל מוח העצם וטחול יכול לקלוט יותר מהכבד או להיות מוגדל .
    מיפוי -זו בדיקה לא כל כך מדוייקת בחלק מהמיקרים הגבוליים .
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טיומני - המון המון תודה

ענת
    21/10/2009

את מסבירה בסבלנות וזה נותן הרגשה טובה.

בבדיקה שלי כתוב :
    הטחול : מוגדל במידה קלה.
    אין לראות ריכוז יתר של החומר במח העצמות.
    היחס בין ריכוז החומר בכבד ובטחול בגבולות הנורמה.

ממה יכול לנבוע זה שהטחול מוגדל מעט ? האם זה משהו שצריך לטפל בו ?
    המון תודה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי כבד עם כדוריות אדומות מסומנות

פנינה לוי
    13/01/2010

שלום רב,
    במיפוי עם כדוריות אדומות מסומנות הודגמו שני מוקדי קליטה מוגברת, אחד בחלק עליון אחורי של אונה ימנית ושני בגבול חיצוני קדמי של אונה שמאלית. כמו-כן נרשם כי הממצאים שתוארו יכולים להתאים לתהליכים וסקולרים, המנגיומות קטנות. בנוסף מוקד קטן מאד של קליטת יתר קלה באזור בין האונות, יתכן תהליך וסקולרי קטן.
    אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מהם הממצאים ומהי משמעותם.

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו